Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας (φωτό & βίντεο)


- Σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ
- Κλειστό όλο το κέντρο, εκτός από την Ακαδημίας
- Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την κινητικότητα και το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας
- Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή σε ποσοστό 90%
- Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για να διευκολύνει το συλλαλητήριο


Μαζική είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ στα Προπύλαια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερα από 10.000 άτομα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, στο συλλαλητήριο μετέχει το 90% των εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν πορεία από τα Προπύλαια και κατευθύνονται προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Η ΟΛΜΕ είχε εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, ενώ σε εξέλιξη είναι η 48ωρη απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (16 - 17 Σεπτεμβρίου), μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. 



Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε σήμερα πανατιική στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από τις 11.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στάση εργασίας κηρύχθηκε και για τις υπόλοιπες πόλεις στις οποίες θα γίνουν συγκεντρώσεις.



Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, σε μία εβδομάδα κινητοποιήσεων εναντίον της διαθεσιμότητας.





Στο... χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Στις 19 του μήνα, θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση. 





Συμ. Κεδίκογλου: Μικρή η συμμετοχή στην απεργία της ΟΛΜΕ


Το 90% συμμετοχής που αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, είναι... κόντρα στις εκτιμήσεις του υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος σήμερα το πρωί σημείωσε ότι τις πρώτες μέρες μπορεί το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο, αλλά όπως είπε, τελικά το ποσοστό συμμετοχής δε θα είναι υψηλό. Παράλληλα, χαρακτήρισε πολιτικά υποκινόυμενες τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, καταλογίζοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, δήλωσε ότι «αν απλά ήταν ένα σενάριο εργασίας, τώρα έχει επιβεβαιωθεί αυτό, δεν χρειάζεται να κάνω εγώ κάποια υπόθεση ή να πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Νομίζω ότι με τα πιο επίσημα χείλη του κ. Τσίπρα ο οποίος πήγε στο σχολείο και είπε στους μαθητές ακολουθήστε τις κινητοποιήσεις των δασκάλων σας αυτό είναι πια πέραν πάσης αμφιβολίας. Υπάρχει το πολιτικό κίνητρο, νομίζω ότι υπάρχει μια στρατηγική πόλωσης και μια στρατηγική έντασης».

«Η ΟΛΜΕ είναι γνωστό ότι ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Διοικητικό της Συμβούλιο, άρα μιλάμε τώρα με ανοιχτά χαρτιά, μιλάμε ξεκάθαρα για τον κόσμο που μας ακούει. Αυτό είναι μια στρατηγική που ξετυλίγεται εδώ και μήνες, πρέπει να σας πω ότι πριν δουν το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο είχαν πει ότι δεν το δεχόμαστε, είναι απαράδεκτο, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία είχαν πει εδώ και μήνες ότι θα πάμε σε κλειστά σχολεία, θυμάμαι όταν εγώ είχα αναλάβει λίγες μέρες υφυπουργός τον διάλογο που ήταν να κάνουμε ο υπουργός με την ΟΛΜΕ κράτησε λιγότερα από τρία λεπτά όπου η μόνη κουβέντα της ΟΛΜΕ ήταν ότι να ξέρετε ότι είμαστε απέναντι, ότι από σήμερα είμαστε σε πόλεμο, ήταν σχεδόν σοκαριστικό για μένα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom