Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεσηκώθηκαν οι "βλαχοδήμαρχοι" κατά του Τσίπρα - Από κοντά και ο υπουργός Εσωτερικών,αλλά και οι δικοί του


- Γιάννης Μιχελάκης: "Προσπαθεί να διασύρει, να πολώσει και να διχάσει βρίζοντας"
- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς: Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα αυτήν τη λέξη
- Πρόεδρος ΚΕΔΕ: "...δεν κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς;"


Μεγαλύτερη έκταση απ' όση φανταζόταν και ο ίδιος πήρε η έκφραση "φθαρμένοι βλαχοδήμαρχοι"  που εκστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, ο οποίος εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε πυρά τόσο από το ίδιο του το κόμμα όσο και από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

«Να ανακαλέσει τις ύβρεις και να δείξει σεβασμό στους θεσμούς, στους εκλεγμένους δημάρχους και τους δημότες που τους επέλεξαν», κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,.

Ο κ. Μιχελάκης ερωτώμενος σήμερα για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην ΚΕ του κόμματός του, το Σάββατο, ανέφερε ότι «δεν ξέρω ποιο πρότυπο δημάρχου έχει υπόψη του ο κ. Αλ. Τσίπρας. Χρησιμοποιώντας, όμως, ύβρεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προσβάλλει, όχι μόνον την πλειοψηφία των δημάρχων, αλλά και τις πλειοψηφίες των πολιτών που τους επέλεξαν».

Επίσης, τόνισε ότι «οι χαρακτηρισμοί του, βγαλμένοι μέσα από διχαστικές αντιλήψεις, συνιστούν ύβρι στην ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αδυνατώντας να πετύχει συσπείρωση, προσπαθεί να προκαλέσει αντισυσπειρώσεις. Προσπαθεί να διασύρει, να πολώσει και να διχάσει βρίζοντας», είπε.

Τέλος, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να ανακαλέσει τις ύβρεις και να δείξει σεβασμό στους θεσμούς, στους εκλεγμένους δημάρχους και τους δημότες που τους επέλεξαν».

Διαφωνία και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

διαφωνία του με τον προσδιορισμό «βλαχοδήμαρχοι» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο βουλευτής του κόμματος Δημ. Τσουκαλάς.
«Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα αυτήν τη λέξη. Οι δήμαρχοι, μ' αυτό που ασχολούνται αυτήν τη στιγμή, είναι να ακολουθούν τις επιταγές της κυβέρνησης και του «Καλλικράτη» και τίποτε άλλο. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δήμαρχοι πρέπει να αναλάβουν έναν ρόλο, να βάλουν τον κόσμο μπροστά και να διεκδικήσουν. Και σήμερα κάθε άλλο παρά διεκδίκηση βλέπουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει δημάρχους που είχαν στο παρελθόν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι «αν υπάρξουν μεμονωμένες περιπτώσεις, θα αξιολογηθούν. Μέσα στις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής είναι και το θέμα των πλατειών συμμαχιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom