Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Αποκάλυψη «σοκ» για το δυστύχημα στα Τέμπη - Βρέθηκαν «εκρηκτικές ύλες» στα αντικείμενα των νεκρών (ηχητικό)

«Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί»

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους του Συλλόγου Συγγενών των Θυμάτων, κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη και συγκεκριμένα της δικογραφίας της υπόθεσης, στα αντικείμενα των θυμάτων εντοπίστηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, όλα τους εκρηκτικές ύλες και όχι έλαιο σιλικόνης όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε πως δεν του κοινοποιήθηκε από τις δικαστικές αρχές η δικογραφία, αλλά μόνος του ζήτησε αντίγραφό της, δύο μήνες μετά την έκδοση του σχετικού πορίσματος του Γενικού Χημείου του Κράτους. Αμέσως το έστειλε στον τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, ο οποίος αφού το μελέτησε, συνέταξε συνοπτική τεχνική έκθεση.

«Η υπόθεση αρχίζει και βρομάει πολύ περισσότερο…»

«Θεώρησα σωστό να αποδομήσουμε λίγο αυτά τα πράγματα, γιατί τα ευρήματα ήταν πάρα πολύ σημαντικά και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος πως το έλαιο σιλικόνης προκάλεσε αυτό το ‘μανιτάρι’…σε λίγο θα πάω τα νέα στοιχεία στον ανακριτή και θα αποδομήσουμε πλήρως το έλαιο σιλικόνης και θα φανούν οι ψευδείς καταθέσεις των πραγματογνωμόνων» είπε ο κ. Κωνσταντινίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4.

«…όλοι γνώριζαν τι γινόταν στον σιδηρόδρομο»

«Η υπόθεση αρχίζει και βρομάει πολύ περισσότερο απ’ αυτό που μπορούμε να φανταστούμε, όμως η αλήθεια όπως έχουμε πει δεν μπορεί να κρυφτεί» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι δεν είχαν κανένα λόγο να βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος. «Δεν αιωρούνται στη φύση… οπότε και μετά από 7 μήνες που βρέθηκαν εκεί, φανταστείτε σε τι κατάσταση ήταν τις πρώτες ημέρες» εξήγησε.

Τόνισε ότι τα ερωτήματα είναι πολλά σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη. «Παλεύουμε και τρέχουμε και συναντάμε άπειρα εμπόδια, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν δυνάμεις που μας βοηθάνε και τα ξεπερνάμε, μπορεί να καθυστερούμε λίγο, αλλά τελικώς αυτά που θέλουμε έρχονται τη σωστή στιγμή» είπε.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ερωτώμενος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο θα απευθυνθούν επισήμως την επόμενη εβδομάδα ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως στόχος είναι «πέρα από τη δολοφονία που δεν αμφισβητείται, να δείξουμε και τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, ότι το Κράτος Δικαίου που υπερασπίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση νομίζω ότι δεν είναι στο σωστό μέρος».

Ολοκληρώνοντας είπε πως οτιδήποτε και οποιοσδήποτε προσπάθησε να συγκαλύψει κάτι, σύντομα αυτό θα αποκαλυφθεί.

«Ακόμη κι αν επιχειρηθεί συγκάλυψη, οι νεκροί μας μιλάνε και μέσα από τα προσωπικά τους αντικείμενα , έστω και 7 μήνες μετά, πιστεύω ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Θέλουμε να ανεβάσουμε το κατηγορητήριο, από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο γιατί όλοι γνώριζαν τι ακριβώς γινόταν στον σιδηρόδρομο…και οι υπουργοί και οι υφυπουργοί και ο πρωθυπουργός, οι οποίοι είναι μηνυόμενα πρόσωπα», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom