Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Ορεινή Κορινθία: Αποκαλύψεις για την οικογένεια των παλαιοχριστιανών - «Παρέσυρε την κόρη μας όταν ήταν 16 χρόνων»


«Όταν γνώρισε η Σεβαστή τον Μανώλη, άλλαξε όλη η ζωή της. Εκείνος είχε ήδη δύο παιδιά. Υπήρξε ο πρώτος άνδρας στη ζωή της και ήταν πολύ εύκολο να την παρασύρει. Εκείνη ήταν μόλις 16 χρόνων. Σε τρεις μήνες την άφησε έγκυο, παράτησε και τις σπουδές της, όλα ανατράπηκαν…», λέει σοκαρισμένος από τις αποκαλύψεις για την τύχη της κόρης και των εγγονιών του ο πατέρας της Σεβαστής Κανάκη, συζύγου του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη που ζούσαν σε λαγούμι στην Κορινθία.

Ο κ. Κανάκης ξετυλίγει στη Realnews το κουβάρι της υπόθεσης του ζεύγους των παλαιοχριστιανών που έφυγαν από κοντά του πριν από 11 χρόνια.

του ΑΡΗ ΣΚΑΛΑΙΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

«Έχουμε να τη δούμε από το 2013, για πρώτη φορά την είδαμε στην τηλεόραση. Όλα αυτά τα χρόνια δεν ξέραμε πού βρισκόταν. Ήρθε και η Ασφάλεια στο σπίτι μας, έψαξε, αλλά εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν ήρθε εδώ η Σεβαστή. Λέει συνέχεια ψέματα ο Μανώλης», επισημαίνει ο κ. Κανάκης.

Κορινθία: «Δεν έχουμε κάνει κάτι παράνομο – Είμαστε όλοι μία γροθιά» λέει η μητέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Ο ίδιος εξιστορεί τη γνωριμία του με τον 45χρονο, που τις τελευταίες ημέρες έχει εξελιχθεί σε κεντρικό πρόσωπο της επικαιρότητας. «Στην αρχή ο Μανώλης ήταν ευγενικός, καλόσυνάτος, μετά άλλαξε, έγινε απότομος, δεν σήκωνε κουβένταΜε την κόρη μου παντρεύτηκαν και εκείνος έπιασε δουλειά στον δήμο Ηλιούπολης. Έπειτα μας είπε πως έχει άλλη θρησκεία. Δώσαμε ένα σπίτι στη Σεβαστή, το άλλο στο αγόρι μας. Μετά εξαφανίστηκαν, νύχτα, χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση». 

Όλες αυτές τις ημέρες ο κ. Κανάκης προσπαθεί να επικοινωνήσει με την κόρη του, την αναζητεί, ρωτά συνεχώς τις Αρχές και ως πατέρας απευθύνει προς τη Σεβαστή στοργική έκκληση: «Θέλω να της πω να φύγει από εκεί που κρύβεται, να βγει στο φως, να έρθει κοντά μας. Εμείς την περιμένουμε με μια μεγάλη αγκαλιά, και αυτή και τα παιδιά. Τα εγγόνια μας πρέπει να πάνε στο σχολείο. Η Σεβαστή πρέπει να γυρίσει, γιατί αλλιώς θα της τα πάρουν τα παιδιά».

Ο μανδύας του «αρχηγού»

Στο μεταξύ, οι Αρχές εξετάζουν για την υπόθεση όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το σενάριο ο 45χρονος να έχει εκμεταλλευτεί νεαρές γυναίκες υπό τον μανδύα του «αρχηγού» παραθρησκευτικής σέχτας, επεκτείνοντας τις έρευνές τους σε ανάλογα καταφύγια παλαιόπιστων» που λειτουργούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε Άρτα και Φλώρινα. Αν και ο Μ. Καλαϊτζιδάκης δηλώνει πως «δεν είμαι κατηγορούμενος για αιμομιξία, δεν έδωσα DNA, δεν έδωσα βιομετρικά στοιχεία, ούτε φορολογική δήλωση έκανα», οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές ερευνούν όλα τα σενάρια και τις πληροφορίες, καθώς αρχικά, κατά τη σύλληψή του, είχε αρνηθεί ακόμα και να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών.

Κορινθία: «Διαφωνώ με το τεστ DNA» επιμένει ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» – Λήγει τα μεσάνυχτα η διορία

Ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook ισχυριζόταν πως είναι «συγγραφέας, εκπαιδευτικός, σπηλαιολόγος, βοτανολόγος, πολύτεκνος πατέρας οκτώ παιδιών και ορθόδοξος Ρωμιός», ενώ σε δηλώσεις του μετά την αναβολή της υπόθεσής του ανέφερε πως «είμαι πατέρας έξι παιδιών».

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση ανέφεραν στην «R» ότι «υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη σέχτα των φονταμενταλιστών μορμόνων του Κολοράντο, που δραστηριοποιείται με χιλιάδες μέλη στις ΗΠΑ. Εκεί, ο αρχηγός έχει σημαντική θέση και αποφασίζει ποιος θα παντρευτεί ποια, πότε τα παιδιά θα σταματήσουν το σχολείο, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις πολυγαμίας».

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, οι Αρχές εξακολουθούσαν να αναζητούν όλα τα παιδιά της οικογένειας που ζούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, σε κτίσμα από ξύλα, πέτρες, λάσπη και καλάμια, χωρίς τρεχούμενο νερό και εξασφαλίζοντας ρεύμα από φωτοβολταϊκά. Τα μέλη της δήλωναν παλαιοχριστιανοί, χαρακτηρίζοντας την οικογένειά τους «κοινότητα» που ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η παρουσία στην «κοινότητα» της Κορινθίας μιας 19χρονης από την Άρτα, η οποία δήλωνε παλαιοημερολογίτισσα και ήταν έγκυος πέντε μηνών. Η νεαρή έλεγε ότι έσπευσε στην περιοχή της Κορινθίας και στο κτίσμα όπου διέμενε το ζευγάρι με τα παιδιά του για να συνδράμει, όπως είπε, την οικογένεια.

Από την πλευρά του, ο 45χρονος λέει πως «είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων της Ρωσίας ή των Αμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο. Ζούμε παλαιοχριστιανικά», ενώ σε μία άλλη δήλωσή του είχε αναφέρει με αινιγματικό τρόπο: «Tη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια. Οταν πήγαν να πειράξουν τον Χριστό, τους είπε ότι στη μέλλουσα ζωή δεν θα υπάρχουν τέτοια πράγματα, συγγένειες, άνδρας, γυναίκα, είμαστε όλοι αδέλφια».

Αν και δηλώνει αρνητής της τεχνολογίας, ο Μανώλης ήταν ενεργός στα social media με λογαριασμούς σε γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το YouTube, ενώ παράλληλα διατηρεί και δικό του blog με κείμενα κατά των εμβολίων του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνα μέσα στο κτίσμα όπου ζούσε, εντόπισαν πολεμικό τυφέκιο, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, τόξα, βέλη και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Σε ένα άλλο βίντεο, ο Μανώλης δίνει οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει τρώγοντας… σκυλοτροφή, που είναι «οικονομική και πλούσια σε ενέργεια». «Ετσι θα έχετε ένα κιλό τροφή, που θα μπορεί να σας κρατήσει πολλές ημέρες, καθώς οι σκυλοκονσέρβες είναι πλούσιες σε λίπη, δηλαδή σε ενέργεια. Κάποιες σκυλοκονσέρβες έχουν και πολύ καλή γεύση και οφείλω να ομολογήσω πως τις δοκιμάζω ακόμα και σήμερα, όταν ταΐζω τον σκύλο μου», ανέφερε.

«Δεν έχει πρόβλημα υγείας»

Όμως, και ο θείος της Σεβαστής, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, αποκαλύπτει το «άλλο πρόσωπο» του Μανώλη, μιλώντας στην «R». «Τον είχα γνωρίσει, ήταν αντιδραστικός. Είναι πανέξυπνος, ξέρει να ελίσσεται στην κουβέντα, εφευρίσκει διάφορα. Την παρέσυρε την κοπέλα. Περάσαμε μεγάλη στενοχώρια. Αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας. Δούλευε εδώ στην Ηλιούπολη, μετά μπήκε σε γραφείο. Δεν έχει περάσει από καμία επιτροπή, ένα απλό χαρτί είχε από έναν γιατρό», δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Σημαντική είναι και η παρέμβαση της αδελφής του 45χρονου, της Δήμητρας Καλαϊτζιδάκη, μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας: « Δεν πίστευα ότι θα δω τέτοια εικόνα εκεί που έμενε ο αδελφός μου. Έχω παιδί και πηγαίνει σχολείο, δεν γνώριζα ότι ο αδερφός μου δεν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Τον Μανώλη και την οικογένειά του τους αγαπάμε. Είμαστε όλοι στο πλευρό του. Εγώ τον προέτρεψα να συμμορφωθεί, να δεχθεί να δώσει DNA – δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο αδελφός μου, είναι καθαρός. Αλλά, πάλι, είναι ντροπή να λένε όλες αυτές τις κακοήθειες για τα παιδιά, να μιλούν για αιμομιξία. Δεν είναι σωστό. Και τα παιδιά έφυγαν με τη μητέρα τους γιατί τρόμαξαν στη θέα τόσων αστυνομικών».

Τα παιδιά

Ο 45χρονος Μ. Καλαϊτζιδάκης, με καταγωγή από την Κρήτη, έχασε πολύ νωρίς τον πατέρα του και μεγάλωσε με την αδελφή του και τη μητέρα του στην Ικαρία. Ασχολήθηκε με γεωργικές δραστηριότητες, δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για σπουδές, αλλά έμαθε μουσική. Με την πρώτη του σύντροφο, που τελικά τον εγκατέλειψε, απέκτησε δύο παιδιά, την 22χρονη σήμερα Παρασκευή, μητέρα ενός βρέφους 11 μηνών, και τον Χαράλαμπο.

Γνώρισε τη 16χρονη Σεβαστή Κανάκη, παντρεύτηκαν και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τη 19χρονη Σοφία, η οποία είναι έγκυος, τον 15χρονο Νίκο, ο οποίος νοσηλεύεται προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων, τον 13χρονο Χριστόφορο και την εξάχρονη Ξένη.

Αρχικά έμειναν για πολλά χρόνια στην Ηλιούπολη και στη συνέχεια στον Ωρωπό, από όπου τα τελευταία χρόνια η οικογένεια μετακόμισε σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, την οποία αγόρασε το 2020 έναντι 4.000 ευρώ. Η πρώτη επαφή με το δόγμα των παλαιοημερολογιτών έγινε όταν ο Μανώλης ασχολείτο με την μουσική, ενώ η οριστική του ρήξη με αυτό που ο ίδιος ονομάζει «σύστημα» έγινε την εποχή του κορωνοϊού, όταν εκείνος και η σύζυγός του αποφάσισαν να στήσουν το δικό τους καταφύγιο στην Κορινθία, προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα να προσβληθούν από την COVID-19.

Ο ίδιος, μετά τον δήμο Ηλιούπολης, πήρε μετάταξη για λόγους υγείας στον δήμο Ερέτριας στην Εύβοια, όπου υποτίθεται ότι εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας. Βέβαια, κατάφερε να λαμβάνει κανονικά τον μισθό των 1.030 ευρώ εργαζόμενος από το λαγούμι της Κορινθίας με… τηλεργασία, καθώς είχε στη διάθεσή του λάπτοπ, ίντερνετ και ηλεκτρικό ρεύμα από φωτοβολταϊκά που είχε εγκαταστήσει.

Μετά τις αποκαλύψεις για την «εργασία» του, ο δήμος Ερέτριας αποφάσισε να σταματήσει τη μισθοδοσία του 45χρονου, ενώ ζήτησε με έγγραφό του από την Εισαγγελία να εξετάσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα θέσουν τον 45χρονο σε αυτοδίκαιη αργία. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι και η σύζυγός του υπήρξε συμβασιούχος υπάλληλος, έχοντας σύμβαση το 2018 και το 2019 με το Δασαρχείο Καπανδριτίου.

Η Χρυσή Αυγή

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Μ. Καλαϊτζιδάκης ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, δίπλα στα πρωτοπαλίκαρα της εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά και Γιώργο Γερμενή. Ο ίδιος συμμετείχε στα επεισόδια του 2012 έξω από το θέατρο «Χυτήριο» και στις ακρότητες που έγιναν για το έργο «Corpus Christi». Γι’ αυτή του την παρουσία στο «Χυτήριο», ο ίδιος εξήγησε ότι «δεν βρισκόμουν εκεί με τη Χρυσή Αυγή, αλλά για θρησκευτικούς λόγους. Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή». 

Η ζωή της οικογένειας στην Κορινθία αποκαλύφθηκε όταν πριν από λίγες μέρες τα μέλη της διαπληκτίστηκαν έντονα με κυνηγούς στην περιοχή, με αποτέλεσμα ένας 67χρονος να υποβάλει μήνυση, λέγοντας ότι προκάλεσαν φωτιά στο αυτοκίνητό του. 

Ετσι, αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ Κορινθίας πήγαν στην περιοχή να συλλάβουν τον 45χρονο, αλλά τα υπόλοιπα μέλη αντέδρασαν, χτύπησαν έναν αστυνομικό και στη συνέχεια κατάφεραν να ξεφύγουν μέσω ενός τούνελ 30 μέτρων, αφήνοντας πίσω τον 45χρονο Μανώλη και τον 15χρονο γιο του. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου με κατηγορούμενο τον 45χρονο για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο αναβλήθηκε. Μετά την απόφαση, ο 45χρονος Μ. Καλαϊτζιδάκης αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 4 Μαρτίου.

Διαβάστε εδώ κι εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom