Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Ξαναγράφουν τα ονόματα των θυμάτων που σβήστηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτο & βίντεο)


Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που προκλήθηκε για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων από τα Τέμπη, το μεσημέρι της Πέμπτης (29/2/24) τα ονόματα άρχισαν να ξαναγράφονται μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης φοιτητές, άρχισαν να γράφουν ξανά μπροστά από το μνημείο για τον Άγνωστο Στρατιώτη, τα ονόματα των ψυχών που «χάθηκαν» τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το σβήσιμο των ονομάτων μία από τις φοιτήτριες που ξαναγράφουν τα ονόματα, τονίζοντας ότι αυτά πρέπει να μείνουν εκεί γραμμένα, μέχρι να γίνει κάτι για να δικαιωθούν οι νεκροί της τραγωδίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η καθαριότητα της πόλης δεν ξεκινά από το πλύσιμο των ονομάτων θυμάτων μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας μας, αυτής των Τεμπών. Πρόκειται για μια πράξη κηλίδα στην ιστορία της πόλης μας, που δε γνωρίζουμε πώς θα γιατρευτεί».

Νωρίτερα, η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα τονίζοντας ότι τα συνεργεία πήγαν στο σημείο και έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Ξεκαθάρισε ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή για το σβήσιμο των ονομάτων ενώ ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καραμίτζας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom