Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

«Φως στο Τούνελ»: Κύκλωμα παρασύρει και εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια (βίντεο)


Μέσα από ένα δύσκολο ρεπορτάζ το «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη ερεύνησε και ξεσκέπασε ένα σκοτεινό κύκλωμα που εξαφανίζει και εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια σε διαφορετικές περιοχές στην Αθήνα.

Η εκπομπή αναζήτησε δυο μαθήτριες που έφυγαν από το σπίτι τους επηρεασμένες από τα «όμορφα λόγια» ενός εξωσχολικού και παγιδεύτηκαν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια όπου τις εκμεταλλεύονταν.

Η μια μαθήτρια κατάφερε να τους ξεφύγει και αποκάλυψε στην οικογένεια της τα όσα συνέβησαν. Το «Τούνελ» στην προσπάθεια του να εντοπίσει το δεύτερο κορίτσι, βρέθηκε νύχτα στις περιοχές που υπέδειξε η φίλη της. Την έρευνα πληροφορήθηκε άτομο που είχε σχέση με μέλος του κυκλώματος και δεν δίστασε να απειλήσει ανοιχτά τον ρεπόρτερ της εκπομπής.

Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος με αφορμή την υπόθεση εξαφάνισης των δύο 16χρονων μαθητριών που ερεύνησε το «Τούνελ», μίλησε στην κάμερα της εκπομπής και για άλλα παιδιά που παρασύρονται από κυκλώματα με σκοπό την εκμετάλλευση.

«Πως αποκάλυψε την δράση τους»

Στην εκπομπή μίλησαν ο πατέρας και ο θείος της μαθήτριας που ήταν τότε αγνοούμενη.

«Η κόρη μου έκανε παρέα με την άλλη κοπέλα που είχαν χαθεί μαζί. Την είχε φέρει σε επαφή με δύο άλλα άτομα πιο μεγάλης ηλικίας εκτός σχολείου. Φαίνεται ότι υπήρχε και κάποιος άλλος που την παρέσυρε και την έκανε να πιστεύει ότι θα περνούσε καλά μαζί του για να την εκμεταλλευτεί», λέει χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι μίλησε με την φίλη της κόρης του που κατάφερε να επιστρέψει σπίτι της και του έδωσε πληροφορίες για τον πιο σκληρό του κυκλώματος.

«Είναι εκείνος που μπλέκει και εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια. Φύγανε με αυτόν και πήγαν σε ένα ακατοίκητο σπίτι στον Περισσό. Μετά τις πήγε σε ένα σπίτι στου Ζωγράφου όπου γίνονταν άσχημα πράγματα εκεί και με άλλα ανήλικα. Στην συνέχεια τις μετέφερε στον Καρέα και τις άφησε έξω από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Η άλλη κοπέλα βρήκε τότε την ευκαιρία να διαφύγει. Η κόρη μου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση…», κατέληξε.

Ο θείος της κοπέλας που έπεσε στα δίχτυα του επικίνδυνου αυτού άνδρα που εξαφανίζει και εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια, δήλωσε πως υπάρχει σκίτσο του.

Το «Τούνελ» στα σπίτια - παγίδες

Στο πρώτο οίκημα που είχαν μεταφέρει τα κορίτσια βρέθηκε το «Τούνελ» μαζί με τον ιδιωτικό ερευνητή της οικογένειας Γιώργο Τσούκαλη.

Σε αυτό το σπίτι μπαινοβγαίνουν παραβατικά παιδιά, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και στους γείτονες.

«Συνήθως σε αυτές τις καταστάσεις πέφτουν παιδιά ανήλικα και άβγαλτα. Αυτοί οι άνθρωποι για εμένα διαπράττουν εγκλήματα χειρίστης μορφής. Μετά από συγκεκριμένες κινήσεις που έγιναν για την άλλη μαθήτρια, επικοινώνησα με κάποιον ο οποίος γνώριζε πάρα πολλά. Κανόνισε οι κοπέλες να βρεθούν του είπα. Και πράγματι η μια επέστρεψε σπίτι της. Για εμένα είναι μια μορφή απαγωγής. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην ουσία είναι απαγωγέας», είπε ο ερευνητής.

Το «Τούνελ» ερεύνησε και άλλα δυο ακατοίκητα σπίτια που καταλήγουν ανήλικα παιδιά σε Καισαριανή και Περισσό… Τα υπέδειξε η μαθήτρια που επέστρεψε.

Οι απειλές την ώρα της έρευνας …

Την ώρα που το «Τούνελ» ερευνούσε την εξαφάνιση της μαθήτριας και τις τελευταίες κινήσεις του κυκλώματος στην Καισαριανή στο δεύτερο εγκαταλελειμμένο σπίτι, ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα άλλαξε όλο το σκηνικό.

Άτομο που γνώριζε μέλος του κυκλώματος, κάλεσε τον ιδιωτικό ερευνητή Γ. Τσούκαλη στο κινητό του τηλέφωνο. Εκείνος τον ενημέρωσε για την ανοιχτή ακρόαση που είχε και τότε ακούστηκε να απειλεί τον δημοσιογράφο της εκπομπής. Στην συνέχεια φάνηκε διαλλακτικός για να βοηθήσει να λήξει η περιπέτεια της μαθήτριας.

«Έχω βάλει θεούς και δαίμονες να ελευθερώσουν την κοπέλα. Πείτε στα παιδιά εκεί στην Νικολούλη να μην γίνει θέμα γιατί δεν τους συμφέρει να βγουν απέναντι μου», είπε χαρακτηριστικά.

« Κάποιος κυνηγάει την κοπέλα για να τη σκοτώσει και την προστατεύουν. Εμένα με απείλησαν αλλά ξέρω ποιοι είναι και θα κλάψουν μανάδες».

Λίγες μέρες μετά άφησαν ελεύθερη και την δεύτερη μαθήτρια για να μην δοθεί δημοσιότητα…

Πως τα κυκλώματα παρασύρουν ανήλικες και τις εκμεταλλεύονται…

«Είχαμε την περίπτωση μιας έφηβης, που γνωρίστηκε με κάποιον, ο οποίος την παρέσυρε και την εξαφάνισε. Πήρε την αδελφή της τηλέφωνο και της είπε ότι την έχουν εγκλωβίσει σε ένα σπίτι και προσπαθούν να κάνουν διάφορα, απίθανα πράγματα. Ότι την εκβιάζουν πως θα κάνουν κακό σε εκείνη και τα αδέλφια της και ήθελε να τη σώσουμε. Δεν ήταν μόνο η εκμετάλλευση, ήταν και η κακοποίηση». Ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Τόνισε πως σημαντικό ρόλο σε αυτές τις υποθέσεις παίζουν οι επιρροές από το διαδίκτυο.

« Λέγονται lover boys και προσκαλούν κορίτσια κυρίως δεκατριών έως δεκαεφτά χρονών. Είχαμε κάνει μια έρευνα με τα παιδιά μας και την βοήθεια των ειδικών και μίλησαν με διάφορους τέτοιους σε πλατφόρμες. Εκεί είδαμε ότι ενήλικοι σαράντα – πενήντα χρονών, ενώ γνώριζαν ότι μιλούσαν με ανήλικα, έλεγαν πράγματα που μπορεί να σε τρελάνουν…»

Περιέγραψε και άλλη μια ιστορία όπου είχαν παρασύρει μια ανήλικη μακριά από την οικογένειά της και την εκμεταλλεύονταν. Δήλωσε την απογοήτευση του για αυτό που λένε κάποιοι αστυνομικοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ότι τα κορίτσια χάνονται με την θέλησή τους.

Μετέφερε και την εμπειρία μιας μητέρας που είχε εξαφανιστεί η κόρη της και τα όσα λέει συγκλονίζουν.

«Θα ήθελα να μιλήσω και για λογαριασμό μιας μαμάς που το παιδί της είχε εξαφανιστεί.Προσπάθησε να συστηθεί μέσα από την ανάρτησή της που είναι η εξής:»

«Ήθελα να απαντήσω σε όσους γράφουν αρνητικά πράγματα για την οικογένειά μου όχι για να δικαιολογηθώ αλλά για να ξέρουν κάποιοι τι θα συναντήσουν. Υπήρχαν μάρτυρες, συμμορίες νέων οι οποίοι μου έλεγαν ότι δεν είχαν δει την κόρη μου και την είχαν σπίτι τους. Δεν θα απολογηθώ για το τι έκανα για το παιδί μου αλλά αυτά τα λέω για να γνωρίζει η κοινωνία για όλο το κύκλωμα που υπάρχει πίσω από κάποιες εξαφανίσεις ανηλίκων.»

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: