Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα Τέμπη

Ποιες εξελίξεις αναμένονται στην Εξεταστική Επιτροπή

Στη Βουλή έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, η δικογραφία της υπόθεσης των Τεμπών. Ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους, τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο Ανακριτής Λάρισας κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, έφτασαν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, το NEWS 24/7 είχε αποκαλύψει ότι η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, σε έγγραφο που είχε στείλει στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, κατόπιν σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ενημέρωνε πως σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη με την αποστολή των εγγράφων της δικογραφίας.

Η ακροαματική διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, την περασμένη εβδομάδα, κάτω από έντονες διαμαρτυρίες και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.

Έχει προγραμματιστεί μια ακόμη συνεδρίαση στις 8 Μαρτίου για τη συζήτηση των πορισμάτων και μία ακόμη στις 11 Μαρτίου.

Με τα νέα δεδομένα, από τη στιγμή που πλέον στη Βουλή υπάρχουν καθοριστικά για την υπόθεση στοιχεία, η αντιπολίτευση αναμένεται στην συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου να αιτηθεί παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας στην Εξεταστική και την κλήτευση κομβικών μαρτύρων που μέχρι σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία έχει απορρίψει.

https://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom