Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων


Επειτα από επιχείρηση στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, συνελήφθησαν ένας 41χρονος και μία 40χρονη, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

Στην εξάρθρωση συμμορίας η οποία διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, με πρόσχημα την ύπαρξη οφειλών συγγενικών τους προσώπων, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, συνελήφθησαν ένας 41χρονος και μία 40χρονη, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απάτη με υπολογιστή, ψευδή κατάθεση και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Επισημαίνεται πως σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες, με συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών. 

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος, με τη συνδρομή της 40χρονης και τρίτου συνεργού, τουλάχιστον τους τελευταίους 12 μήνες, διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενος υπάλληλο καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών σχετικά με την ύπαρξη οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικών τους προσώπων.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τις οποίες ο 41χρονος απέσπασε τραπεζικές κάρτες από πολίτες και πείθοντάς τους να του γνωστοποιήσουν τον προσωπικό αριθμό ασφαλείας, προέβη σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από έρευνα στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, πέντε ναρκωτικά δισκία και ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: