Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Δύο ακόμη συλλήψεις από την επιχείρηση Illuminati της ΕΛ.ΑΣ. κατά του κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης μεταναστών (φωτο & βίντεο)


Δύο ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία ILLUMINATI για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνηση μεταναστών.

Πρόκειται για τον διευθύνοντα της οργάνωσης και συνεργό του - Εντοπίστηκε οικία, στην οποία λειτουργούσε το παράνομο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων - Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος διαβατηρίων, ταυτοτήτων καθώς και φυσίγγια.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν χθες, (28-02-2024) από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ILLUMINATI», για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών (σχετ. το από 06-02-2024 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τον διευθύνοντα της οργάνωσης, που όπως διαπιστώθηκε δραστηριοποιούταν στη κατάρτιση πλαστών εγγράφων χρησιμοποιώντας μάλιστα την οικία του -στο κέντρο της Αθήνας- ως εργαστήριο, καθώς και συνεργό του, ο οποίος διακινούσε τα πλαστά έγγραφα.

Παράλληλα, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ερευνών ήταν και ο εντοπισμός της ανωτέρω οικίας, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • εξοπλισμός αποτελούμενος από -2- συσκευές εκτύπωσης με λέιζερ και -4- υπολογιστές, που διέθεταν κατάλληλο λογισμικό για τη λειτουργία της συσκευής εκτύπωσης,
  • σαρωτής εγγράφων
  • θερμοκολήτης
  • πάνω από 240 διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας
  • 4.305 ευρώ
  • 43 φυσίγγια καθώς και
  • λοιπός εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων. 

Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση εξελίσσεται σε συνεργασία με τη EUROPOL και η επιχείρηση υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης EMPACT 2.2 EAST MED, ενώ με πρωτοβουλία της ανωτέρω υπηρεσίας έχει κινηθεί σχετικός επιχειρησιακός φάκελος στην EUROPOL υπό τη κωδική ονομασία Op. ILLUMINATI.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: