Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Τα ερωτηματικά και το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές στο θρίλερ με το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

«Με κουτάλα έβγαλε το παιδί» - Υπάλληλοι της ΜΚΟ αρνούνταν να συνεργαστούν με την Αστυνομία λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας αποφράξεων

Τον γρίφο της μυστηριώδους υπόθεσης με το νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε σε αποχέτευση κτιρίου στην οδό Σόλωνος όπου στεγάζονται γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», προσπαθούν να λύσουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να φτάσουν στην μητέρα, αλλά και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το πρωτοφανές περιστατικό.

Από το βράδυ της Δευτέρας (26.2.2024) που αποκαλύφθηκε το μακάβριο εύρημα, στην Ασφάλεια του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων κλήθηκαν για κατάθεση ο υπάλληλος της αποφρακτικής εταιρείας που εντόπισε το έμβρυο, αλλά και εργαζόμενοι στην ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Μεταξύ αυτών μια γυναικολόγος η οποία εξετάζει γυναίκες εθελοντικά στις εγκαταστάσεις των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στη Σόλωνος, αλλά και μια κοινωνικός λειτουργός που είναι υπεύθυνη για τα γραφεία. Παράλληλα, ζητήθηκε από τους αστυνομικούς μια λίστα με τις έγκυες γυναίκες που την τελευταία εβδομάδα επισκέφτηκαν τα γραφεία κι οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να δουν εάν κάποια από αυτής ήταν η μητέρα του παιδιού.

Το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές είναι κάποια έγκυος γυναίκα να απέβαλλε και να πέταξε το έμβρυο στην τουαλέτα, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μια παράνομης έκτρωσης

Όπως και να έχει οι αστυνομικοί τρέχουν γρήγορα τις έρευνες τους, ενώ και από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ συνδράμουν προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

https://www.newsit.gr/

«Με κουτάλα έβγαλε το παιδί» - Υπάλληλοι της ΜΚΟ αρνούνταν να συνεργαστούν με την Αστυνομία λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας αποφράξεων

«Με μια κουτάλα έβγαλε το παιδί προς τα έξω», λέει στο newsit.gr η ιδιοκτήτρια της εταιρείας αποφράξεων, ο υπάλληλος της οποίας βρήκε το μεσημέρι της Δευτέρας (26.02.2024) ένα νεκρό έμβρυο μέσα σε φρεάτιο αποχέτευσης στο κέντρο της Αθήνας, σε κτίριο που στεγάζονται οι «Γιατροί χωρίς σύνορα» ενώ υποστηρίζει ότι δεν θα ήταν απίθανο σε περίπτωση που δεν υπήρχε οπτικό υλικό η υπόθεση να μην είχε αποκαλυφθεί ποτέ.

Όπως εξηγεί η Ελίνα Μαμάη ο αγωγός ανήκει αποκλειστικά στο κτίριο των εγκαταστάσεων της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς σύνορα» και επισημαίνει ότι: «Δεν προέκυψε μικροκάμερα πουθενά, δεν μπήκε κάμερα ποτέ. 

Με μια κουτάλα που χρησιμοποιούν τα παιδιά, για ότι υπάρχει μέσα για να βγει προς τα έξω και μετά να βρουν την γραμμή για να βάλουν το πιεστικό και ευτυχώς δεν το έβαλε από την αρχή ο άνθρωπος γιατί το παιδί θα είχε γίνει λιώμα» αναφέρει στο newsit.gr για το έμβρυο και προσθέτει:

«Μαζί με τα μωρομάντηλα το έφερε προς τα έξω με την κουτάλα και όπως έβγαλε τα χαρτιά τα πρώτα, έσυρε μαζί και αυτό. Στην αρχή νόμιζε ότι είναι ποντίκι, νομίζοντας ότι είναι το δέρμα όταν ξεκίνησε να το φέρνει προς τα έξω και βλέπει ότι κάτι δεν του κάνει για ποντίκι. Ερχόμενο το πρώτο πράγμα ήταν ο λώρος και ο άνθρωπος επειδή έχει παιδί, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και όπως το έφερε και το ανέβασε με την κουτάλα του στην επιφάνεια διαπίστωσε ότι αυτό που έφερε μαζί ήταν μωρό. Σοκ για τον άνθρωπο τεράστιο».

Στη συνέχεια όπως μας περιγράφει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, το έμβρυο ήταν καθαρό και πρέπει να βρισκόταν εκεί το πολύ δύο ημέρες. «Υπήρχε μια αμφιβολία στην αρχή ότι μπορεί να ήταν κούκλα. Ο τεχνικός όμως είπε ότι ήταν 100% δεδομένο ότι αυτό που έβγαλε από μέσα δεν ήταν κούκλα. Καταρχήν ήταν πολύ ζωντανό για να είναι κούκλα. Δηλαδή ήταν κατά την εμπειρία τους της ίδιας μέρας, ή το πολύ δύο ημερών. Ήταν περιποιημένο και καθαρό. Δεν φαινόταν να ήταν σε αγωγό ώστε να έχει φθαρεί».

Όπως αναφέρει στο newsit.gr η κ. Μαμάη,  ο υπάλληλος της μόλις εντόπισε το εντόπισε το έμβρυο σταμάτησε οτιδήποτε έκανε. Φώναξε κάποιον υπεύθυνο και τους είπε: Ελάτε εδώ πέρα υπάρχει ένα θέμα πολύ σοβαρό που έχει προκύψει εδώ. Κατέβηκε ένας κύριος που μας ενημέρωσε και άνοιξε το χώρο. Σοκαρισμένος ο άνθρωπος είδε τι προκύπτει εκεί. Προφανώς δεν γνώριζαν.

Έπειτα όπως συμπληρώνει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας στο σημείο ήρθαν κι άλλοι εργαζόμενοι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. «Φώναξαν έναν άλλον κύριο ταυτόχρονα, έδωσαν εντολή και ήρθε μια νοσηλεύτρια με ένα κουτί να το παραλάβει. Ξέρουμε λέει τι πρέπει να κάνουμε, θα πάρουμε το μωρό για dna να δούμε σε ποια γυναίκα ανήκει, γιατί ίσως και να κινδυνεύει».

Μάλιστα ο υπάλληλός της, όπως μας λέει, την ενημέρωσε ότι έβγαλε και φωτογραφία στο σημείο και μας περιγράφει τις διαδικασίες που ακολούθησαν, καθώς η ίδια ήρθε σε επικοινωνία και με τους υπεύθυνους της ΜΚΟ. «Μου έδειξε κατευθείαν το υλικό που είχε. Με το που είδα τι είχε προκύψει, πήρα κατευθείαν εκεί τηλέφωνο να τους ρωτήσω τι έχουν κάνει από την πλευρά τους. Η προϊσταμένη μου είπε ότι εμείς οι γιατροί θα κάνουμε αυτό που πρέπει, εσείς από την πλευρά σας κάνετε αυτό που νομίζετε για την δική σας διαδικασία. Την ενημέρωσα ότι φεύγω για να πάω στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων να δώσω την κατάθεση που πρέπει».

Πάντως όπως τονίζει στο newsit.gr, η ιδιοκτήτρια της εταιρίας στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων όπου πήγε να καταθέσει ο υπάλληλος, υπήρξε κάποια αμφισβήτηση κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων που έκανε ο αστυνομικός προς υπάλληλο της των γραφείων της ΜΚΟ στη Σόλωνος. «Ένας κύριο της ΜΚΟ έλεγε στον αστυνόμο: Δεν γνωρίζω για ποιο μωρό μου μιλάτε, ποιος σας έχει ενημερώσει για αυτό» λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας και συνεχίζοντας συμπληρώνει:

«Ο αστυνόμος του είπε: Σας παίρνω από το αστυνομικό τμήμα, έχει προκύψει ένα συμβάν είναι εδώ οι άνθρωποι. Αυτός επέμενε “για ποιο μωρό μιλάτε”».

Στη συνέχεια όπως ισχυρίζεται η κ. Μαμάη ο αστυνομικός έγινε αυστηρότερος. «Ο αστυνομικός του είπε να μην προσπαθήσεις να το αμφισβητήσεις, κι ότι πρέπει να συνεργαστείς γιατί εμείς είχαμε πάει εκεί με υλικό. Εκεί κολωσε η κατάσταση. Εκείνος του είπε: Δεν θέλω να μπλέξω, καλύτερα να μιλήσετε με την προϊσταμένη.

Και η προϊσταμένη στην αρχή που την πήραμε τα μασούσε κι εκείνη έλεγε ότι: Δεν ξέρω τι μου λέτε.

Την ενημέρωσαν ότι εμείς έχουμε υλικό, δεν γνώριζαν ότι έχουμε υλικό από το χώρο».

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας αναφέρει επίσης ότι «αν δεν υπήρχε το υλικό από το χώρο, να ξέρετε ότι πολύ πιθανό να μην έμπαιναν στη διαδικασία. Αν και είχαν βγάλει και οι ίδιοι φωτογραφίες από το χώρο».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom