Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Δραματικές εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Οι μάσκες έπεσαν, δεν πάμε σε εκλογές (βίντεο)


Με ανταλλαγή… πυρών μεταξύ του του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, και της Όλγας Γεροβασίλη, ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες που έριξαν και την αυλαία του συνεδρίου του κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε να μην γίνουν εκλογές προέδρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε αποδεκτή την απόφαση του Σώματος και έτσι δεν θα στηθούν ξανά κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να γίνουν εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει το χρονικό περιθώριο να προετοιμαστεί για τις Ευρωεκλογές. 

“Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα. Γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα”, είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Και συνέχισε: “Θα σεβαστώ ό, τι αποφασίσετε, αλλά εγώ την αλήθεια μου θα την πω”, τονίζοντας ότι “δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες… Λέτε “πάλι θα πάμε σε εκλογές;”. Έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία. 

Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και γνωρίζουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών. Άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο. Για να δούμε όμως τι ζητούν αυτοί που θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο. Δηλαδή πάμε για τις 31 Μαρτίου, πάνω από έναν μήνα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Ύστερα Πάσχα και μετά η προεκλογική περίοδος Ευρωεκλογών… Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας! Δικό σας είναι! 

Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν σε εμένα την αποτυχία των ευρωεκλογών. Εμείς τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους, που θεωρούν τους εαυτούς τους καθοδηγητές;”.

“Εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη μάχη την Ευρωεκλογών και άμεσες καταστατικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα”, ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέβηκε στο βήμα, τονίζοντας ότι “αναλάβαμε την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα να σας καταθέσουμε μία πρόταση: να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις Ευρωεκλογές. Δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο για να επεξεργαστεί προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος μας”. 

Η ένταση χτύπησε… κόκκινο όταν ανέβηκε στο βήμα η Όλγα Γεροβασίλη: “Αν θέλετε να είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ… εντάξει. Στέφανε είπες “βρείτε μου αντίπαλε και πάμε”. Αν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω… Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 ημέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντες μόνος σου να δούμε…”.

“Δεν είστε σκάκι”, απάντησε ο Κασσελάκης.

Αν αποσύρεις την πρόταση σου για εκλογές, δεν έχουμε λόγο να πάμε σε εκλογές”, είπε η Γεροβασίλη.

Αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου, δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές”, απάντησε εκ νέου ο Κασσελάκης.


Σε λίγο ξεκινούν οι ψηφοφορίες για το κείμενο θέσεων

Από το προεδρείο ζητούν συνεχώς να καθίσουν οι σύνεδροι για να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες - Σέλφι με σύνεδρους βγάζει ο Κασσελάκης

Ολιγόλεπτο διάλειμμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και οι ψηφοφορίες

Στήνονται οι κάλπες για να ψηφίσουν οι σύνεδροι

Δεν πάμε σε εκλογές, έπεσαν οι μάσκες λέει ο Κασσελάκης

Αποδοκιμασίες για Γεροβασίλη:

https://www.newsit.gr & https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom