Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Πέθανε ο Κώστας Παπαϊωάννου, παλαίμαχος άσος του Αρη - Eίχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 1970

Αγωνίστηκε και στον Παναιτωλικό την περίοδο 1976 - 1977

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης, μέλος της ομάδας του Αρη που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1970.

Την απώλεια του Κώστα Παπαϊωάννου θρηνεί η οικογένεια του Άρη.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1945 κι έφυγε σε ηλικία 79 χρόνων, έχοντας τιμήσει επί σειρά ετών τη φανέλα του Άρη, όντας ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ιστορίας του. 

Συμμετείχε στην ομάδα η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1970, μάλιστα ήταν αυτός που είχε σκοράρει στον ημιτελικό στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, δίνοντας την πρόκριση, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Μεταγράφηκε στον Άρη από τον ΠΑΟΔ το 1967 και έπαιξε με μεγάλη επιτυχία τη θέση του αριστερού επιθετικού και ενίοτε του επιτελικού μέσου έως το 1976, όταν και μεταγράφηκε στον Παναιτωλικό, όπου έκλεισε την καριέρα του.

Συγκεκριμένα, ήταν ακρογωνιαίος λίθος στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 1970, όπως και σ’ αυτήν του Κυπέλλου Μεγάλης Ελλάδας το 1971. 

Συνολικά μέτρησε 226 αγώνες και 64 γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, 20 συμμετοχές και 12 γκολ στο Κύπελλο και επίσης 3 τέρματα σε 12 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη φανέλα του Άρη. Επίσης είχε 3 συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας, από το 1969 έως το 1972.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και σήμερα έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων, σκορπώντας τη θλίψη σε όλη την οικογένεια των κιτρινόμαυρων.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής ιστορίας του ΑΡΗ δεν είναι πια κοντά μας.

Η οικογένεια του Συλλόγου μας θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Κώστα Παπαϊωάννου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με την μεγάλη ομάδα των δεκαετιών του ’60 και του ’70.

Φόρεσε τη φανέλα του ΑΡΗ από το 1967 έως το 1976, μετρώντας συνολικά 258 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 79 γκολ.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου, επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΡΗ.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλειά του και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…

Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ Παναιτωλικός

Η οικογένεια του Παναιτωλικού εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Κώστα Παπαϊωάννου.Φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα της ομάδας μας κατά την παρουσία της στην Α’ Εθνική την περίοδο 1976-1977 & αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της εκείνη τη σεζόν. 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom