Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Αγρότες Καρδίτσας: Η καταστολή δεν μας πτοεί - Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα (φωτο & βίντεο)


Συγκέντρωση στον χώρο του μπλόκου, που έχουν στήσει στον κόμβο του Ε-65 Καρδίτσας αγωνιζόμενοι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Στο πλευρό τους βρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους.

Η καταστολή δεν μας πτοεί διαμήνυσαν δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους για την επιβίωσή τους. Άναψαν φωτιά, ενώ έστησαν σκηνές στον χώρο του μπλόκου.

Εμείς που βγήκαμε σήμερα εδώ βγήκαμε για να αγωνιστούμε για εμάς και τα παιδιά μας γιατί θέλουμε να μείνει η ύπαιθρος ζωντανή, σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη συγκέντρωση ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Από την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και τον συντονισμό του αγώνα.

Πηγή: Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Εθνική Οδό στον Ε-65. 

Αναίτια οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους αγωνιζόμενους αγρότες από την Εθνική Οδό Ε65, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Κώστα Τζέλα, να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ο Άρης Πολυγένης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και να συλληφθούν δύο αγρότες αγρότες, οι οποίοι αφέθησαν αργότερα ελεύθεροι.

Δεν πτοούμαστε. Ας αφήσει η κυβέρνηση τα ψέματα και τις συκοφαντίες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας. Συνεχίζουμε με συντονισμό των μπλόκων της Θεσσαλίας αλλά και πανελλαδικά, στο πλαίσια της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της ΕΟΑΣΚ.

Εξάλλου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ) «καταδικάζει την ωμή καταστολή και βία της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες. Με λύσσα χτυπά κάθε προσπάθεια διεκδίκησης, κάθε προσπάθεια ανάδειξης των μεγάλων κι οξυμένων λαϊκών προβλημάτων».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Η ίδια πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, τσακίζει το εισόδημα όλου του λαού με ακρίβεια στα τρόφιμα και σε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Είναι αυτή η πολιτική της Πράσινης Ψηφιακής μετάβασης, της υλοποίησης στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, της στήριξης στις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, που έχει εκτινάξει το κόστος ενέργειας και της ζωής μας στα ύψη» επισημαίνει.

«Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους εργαζόμενους της περιοχής μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στην αγροτιά που παλεύει με περηφάνια κι αξιοπρέπεια για την επιβίωσή της. Είναι αγώνας κάθε απλού ανθρώπου», καταλήγει το ΕΚΝΛ.

Την απρόκλητη επίθεση στους αγρότες της Θεσσαλίας, καταδικάζουν ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ο Αγροτικός Σύλλογος Ενότητα Πέλλας (μπλόκο Γυψοχωρίου), η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο Αγροτικός Σύλλογος «Ομόνοια» Κρύας Βρύσης, το συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

 Σε ανακοίνωσή του, ο ΑΣ Ενότητα Πέλλας, αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας που μάχονται για την επιβίωση τους. Με τους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας έχουμε κοινά προβλήματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής της χαμηλές τιμές στα προϊόντα τον άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ την απληρωσιά και λοιπά, αυτοί όμως έχουν να αντιμετωπίσουν και τα τεράστια προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στις οποίες αυτοί που έδωσαν τώρα εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους αγρότες δεν έκαναν τίποτα για να τους σώσουν. Σύντομα θα δείξουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom