Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Θεσ/κη: Μηδενικό το αλκοτέστ στον Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό - Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη από τον 44χρονο Νορβηγό που τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 44χρονο έδειξαν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Τι έδειξαν τοξικολογικές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η ένδειξη ήταν μηδενική όσον αφορά το αλκοόλ διαψεύδοντας έτσι έναν από τους ισχυρισμούς του.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία διατηρούσε τις επιφυλάξεις της στα όσα έλεγε ο 44χρονος για να ελαφρύνει τη θέση του

Μάλιστα εκτός των άλλων υπάρχει η κατάθεση του ιδιοκτήτη του μπαρ που αναφέρει ότι ο δράστης είχε πιει μόλις δύο μπύρες πριν γίνει το φονικό και σε καμία περίπτωση δεν ήταν στην κατάσταση που περιέγραφε ο 44χρονος.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στην υπόθεση της δολοφονίας το αν ο δράστης ήταν μεθυσμένος ή όχι δεν έχει καμία σημασία.

Ψυχολογικά προβλήματα

Την ίδια ώρα η Αστυνομία αναμένει από τις νορβηγικές Αρχές και την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το επίδομα αναπηρίας, για ψυχιατρικούς λόγους, που ισχυρίζεται ότι λαμβάνει ο 44χρονος από το νορβηγικό κράτος.

Στην απολογία του ο ίδιος υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα από νεαρή ηλικία και σε αυτά τα προβλήματα απέδωσε την βίαιη αντίδρασή του που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 32χρονο και τον τραυματισμό του κουμπάρου του.

Πάντως και για αυτόν τον ισχυρισμό η αστυνομία πέρα από κάποιες μαρτυρίες δεν έχει εντοπίσει κάποιο στοιχείο που να τον επιβεβαιώνει.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του 44χρονου δεν βρέθηκε κάποια φαρμακευτική αγωγή ενώ ούτε ο ίδιος φέρεται να έχει προσκομίσει κάποια ιατρική βεβαίωση.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Μιλώντας στο Star ο δικηγόρος του κατηγορούμενου αναφέρθηκε στο θέμα του αλκοόλ και όπως ισχυρίστηκε ήταν δεδομένο ότι η ένδειξη για το αλκοόλ θα ήταν μηδενική διότι το δείγμα που ελήφθη ήταν μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε ο 44χρονος.

Το ίδιο, όπως είπε, ισχύει και για τα δύο θύματα.

https://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom