Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Πτολεμαΐδα: Τελευταίο αντίο στο βρέφος που πέθανε από λοίμωξη του αναπνευστικού - Τι καταγγέλλουν οι γονείς του


Θλίψη στην Πτολεμαΐδα για το βρέφος των 15 μηνών που πέθανε από λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι γονείς κάνουν λόγο για εγκληματικά λάθη των γιατρών…

Με την κηδεία του μωρού στη γειτονική Αλβανία πέφτει η αυλαία της τραγικής υπόθεσης που συγκλονίζει την Πτολεμαΐδα. Το άτυχο βρέφος υπέκυψε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, με τους γονείς να καταγγέλλουν τους γιατρούς για αδιαφορία και για λάθος διαγνώσεις. 

Όπως υποστηρίζουν αν και εκείνοι πήγαν το παιδί τους στο νοσοκομείο έγκαιρα, οι γιατροί τους έδωσαν δύο φορές άδεια να επιστρέψουν στο σπίτι. Την τρίτη φορά που πήγαν το αγγελούδι στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο δεν υπήρχαν όπως αποδείχθηκε περιθώρια για τη σωτηρία του μόλις 15 μηνών βρέφους.

Το βρέφος υπέκυψε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης 2 Ιανουαρίου του 2024. Κατά πληροφορίες, από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Το μωρό είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος κατέληξε 2-3 ώρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του παιδιού είχαν μεταφέρει το βρέφος άλλες δυο φορές στο νοσοκομείο, διότι ήταν άρρωστο, αλλά οι γιατροί τους είχαν στείλει πίσω στο σπίτι.

Περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους ενδέχεται να προκύψουν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα γίνουν γνωστά σε μερικές ημέρες. Ακόμα δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τον θάνατο του μωρού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος είχε εκ γενετής προβλήματα Υγείας. Στο Μποδοσάκειο διενεργείται ΕΔΕ.

Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση και η επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, αποφάσισαν τη λήψη σειράς μέτρων, προκειμένου και λόγω της έξαρσης των Λοιμώξεων, του covid-19, να θωρακιστεί η Υγεία όλων.

Έτσι, αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου. Επιτρέπεται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι 2 συνοδοί στο Παιδιατρικό τμήμα, ενώ, οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τέστ ταχείας ανίχνευσης του Κορονοϊού (rapid test) εντός 48 ωρών πριν από την έλευση τους στο Νοσοκομείο.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom