Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ρωσία: Αεροσκάφος με 63 επιβάτες συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ - Καρέ καρέ η πτώση του


Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία, καθώς ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Il-76 με 63 επιβάτες έχει συντριβεί στο Μπέλγκοροντ. Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται καρέ καρέ η πτώση του.

Το αεροσκάφος φαίνεται να παίρνει κλίση προς το έδαφος και να συντρίβεται στο έδαφος της Ρωσίας σε κλάσματα δευτερολέπτου, με ένα πυκνό σύννεφο φωτιάς και καπνού να το τυλίγει. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό τι μπορεί να προηγήθηκε της «βουτιάς» του Il-76.

Το ερασιστεχνικό βίντεο από το Μπέλγκοροντ κάνει τον γύρο των social media, αρχής γενομένης από ρωσικούς λογαριασμούς στο Telegram. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ρωσικά πρακτορεία μεταδίδουν πως μέσα στο αεροσκάφος ήταν αιχμάλωτοι πολέμου.

«Περίπου στις 11:00 ώρα Μόσχας (10:00 ώρα Ελλάδας) ένα αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (…) Σε αυτό επέβαιναν 65 αιχμάλωτοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που μεταφέρονταν στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ ενόψει ανταλλαγής (αιχμαλώτων), έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Δείτε το βίντεο:

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας, Άντον Γερασένκο, μετέδωσε το βίντεο στο X (πρώην Twitter) και ανέφερε – επικαλούμενος ρωσικά ΜΜΕ – ότι και οι 63 επιβάτες είναι νεκροί. Όμως, λίγη ώρα μετά, διέγραψε την ανάρτησή του.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ δήλωσε ότι ένα αδιευκρίνιστο «συμβάν» σημειώθηκε στην περιοχή Κοροσάνσκι της περιφέρειας, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Με πληροφορίες από onalert.gr

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom