Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Ένταση με το «καλημέρα» στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης - Η μητέρα της προσπάθησε να λιντσάρει τον Ηλία Μίχο (φωτο)


Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφτασε ο Ηλίας Μίχος, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία είχε προφυλακιστεί και κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία στη σοκαριστική υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας της κόρης της.

Η μητέρα της 12χρονης θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, καθώς σήμερα θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Με την ένταση να χτυπάει «κόκκινο», οδηγήθηκαν – υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας – οι κατηγορούμενοι στη δικαστική αίθουσα για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Πρώτη στη δικαστική αίθουσα οδηγήθηκε η μητέρα της 12χρονης και στη συνέχεια ο Ηλίας Μίχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Έξω από τη δικαστική αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι στην 12χρονη, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά των κατηγορουμένων.

Όταν οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι προς τη δικαστική αίθουσα, η ένταση ήταν μεγάλη με τους αλληλέγγυους να φωνάζουν συνθήματα και να κινούνται προς την πλευρά των κατηγορουμένων και τις αστυνομικές δυνάμεις να τους συγκρατούν.

Έντονα αντέδρασε στη θέα των κατηγορουμένων και κυρίως του Ηλία Μίχου και η μητέρα της 12χρονης και κατηγορούμενη στην υπόθεση, η οποία επιχείρησε να τον λιντσάρει, με τους αστυνομικούς να την οδηγούν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία έχει προσδιοριστεί μόνη της στο πινάκιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, θα εκφωνηθεί σε αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας στην οδό Δέλγερη και θα διακοπεί για να συνεχιστεί στις επόμενες συνεδριάσεις σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας (Δ4 ισογείου).

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη καθώς πρόκειται για μία πολυπρόσωπη δίκη η οποία προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα θα πρέπει να γίνει σε κατάλληλη αίθουσα.

26 κατηγορούμενοι στη δίκη

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί 26 κατηγορούμενοι. Πρόκειται για τον Ηλία Μίχο, τη μητέρα της ανήλικης και ακόμα 24 άτομα.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, αλλά και πρόσωπα που κατηγορούνται για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκου.

Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι με το 18μηνο να συμπληρώνεται για αρκετούς εξ αυτών τον προσεχή Απρίλιο. Η δίκη λόγω αυτού θα πρέπει να «τρέξει» με ταχείς ρυθμούς με τους μάρτυρες κατηγορίας να ξεπερνούν τους δέκα ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και αρκετοί μάρτυρες υπεράσπισης των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της δίκης εντός του 18μήνου της προσωρινής κράτησης, τότε οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την έκδοση της πρωτόδικης ετυμηγορίας.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom