Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Κολωνός: Αρνούνται ότι εξέδιδαν τη 12χρονη ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα της

Αρνούνται τις κατηγορίες οι «26» - Αίτημα για συμπληρωματικές ερωτήσεις στην ανήλικη

Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου άρχισε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό. Οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν τις θέσεις τους επί των κατηγοριών, τηρώντας την ίδια στάση που είχαν και στις απολογίες τους στην ανακρίτρια.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Ηλίας Μίχος, αρνήθηκε τον βιασμό και ότι εξέδιδε τη 12χρονη από τον Κολωνό, αλλά παραδέχθηκε ότι είχε συνευρεθεί μαζί της. Η μητέρα του κοριτσιού αρνήθηκε ότι εξωθούσε το παιδί στην πορνεία.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, υποβλήθηκε αίτημα να τεθούν συμπληρωματικές ερωτήσεις στην ανήλικη. Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό η εξέταση δεν θα γίνει διά ζώσης, αλλά οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν γραπτώς και θα απαντηθούν με την παρουσία ψυχολόγου.

Η διαδικασία άρχισε με την εξέταση των μαρτύρων. Πρώτη μάρτυρας στην υπόθεση καταθέτει η θεία της 12χρονης, η οποία πρώτη είχε αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στην ανιψιά της και συνέβαλε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.


Αρνούνται τις κατηγορίες οι «26» - Αίτημα για συμπληρωματικές ερωτήσεις στην ανήλικη

Συνεχίζεται σήμερα κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

της Άννας Κανδύλη

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου για τους 26 κατηγορούμενους στην υπόθεση, οι οποίοι φέρεται να τηρούν την ίδια στάση που είχαν και στις απολογίες τους στην ανακρίτρια, τη μη αποδοχή δηλαδή των κατηγοριών, όπως τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος αρνήθηκε ότι βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη, αλλά παραδέχθηκε ότι είχε συνευρεθεί μαζί της. Η μητέρα του κοριτσιού αρνήθηκε τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας και πορνογραφίας, που τις αποδίδονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ετέθη αίτημα από τους συνηγόρους υπεράσπισης να τεθούν συμπληρωματικές ερωτήσεις στην ανήλικη. Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό η εξέταση δεν θα γίνει διά ζώσης, αλλά οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν γραπτώς κι εφόσον τις εγκρίνει το δικαστήριο θα απαντηθούν με την παρουσία ψυχολόγου.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom