Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Φωτορεπορτάζ από τον Εορτασμό και την Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής


Το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και κατόπιν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στα σοκάκια της Παροικίας.

Σύμφωνα με το πλούσιο φωτορεπορτάζ του parianostypos.gr, πλήθος πιστών συμμετείχε με ευσέβεια στη λιτανεία τηρώντας μια θρησκευτική παράδοση άρρηκτα δεμένη με τον παριανό θρησκευτικό πολιτισμό.

Η ευλαβής κατάνυξη στην λιτανευτική πομπή ήταν γεμάτη συγκινησιακό φόρτο καθώς οι πιστοί γίνονταν κοινωνοί του πένθους της Κοιμήσεως, συμπάσχοντας και θρηνώντας το θάνατο της Θεομήτορος.

Στο τελετουργικό χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Βρούτσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Ι. Παππάς, η Υφυπουργός Παιδείας κα. Ζέτα Μακρή, ο βουλευτής κ. Μ. Καφούρος, η βουλευτής κα. Κ. Μονογυιού, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος κ. Ι. Δρυμούσης, ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος κ. Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. N. Παπαευσταθίου, υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζάς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων του νησιού.

Τελέστηκε επίσης η καθιερωμένη δέηση στην εξέδρα του λιμανιού και η λιτανεία ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια του Ιερού Προσκυνήματος όπου εψάλη η ακροτελεύτια δέηση.

15gousto 102

15gousto 103

15gousto 104

15gousto 105

15gousto 106

15gousto 107

15gousto 109

15gousto 110

15gousto 111

15gousto 112

https://parianostypos.gr/

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κ. Ι. Βρούτση με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Βρούτσης, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Πάρου ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε στην κάμερα του psts.gr, με αφορμή τη γιορτινή ημέρα.

https://parianostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom