Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Φυλή: Καμένα σπίτια και εικόνες καταστροφής - Δακρυσμένοι ιδιοκτήτες ψάχνουν να δουν τι μπορούν να σώσουν (βίντεο)


Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στην Φυλή από το πέρασμα της φωτιάς που ξεκίνησε χθες κοντά στη Μονή Κλειστών, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Παντού υπάρχουν στάχτες και αποκαΐδια, καμένα σπίτια και καταστήματα.

Η φωτιά μπήκε στον αστικό ιστό αφού πρώτα έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους στην περιοχή πριν προχωρήσει στο καταστροφικό της πέρασμα προς το Μενίδι και την Πάρνηθα. Μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει σεληνιακό τοπίο κάτοικοι της περιοχής επέστρεψαν για να αντικρύσουν ότι απέμεινε.

Εκτός από την οικολογική καταστροφή οι ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες των σπιτιών είναι ανυπολόγιστες. Στο βίντεο της ΕΡΤ1 φαίνεται μια τριώροφη κατοικία στον λόφο της Φυλής που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Φυλή: Στους πρόποδες της Πάρνηθας η μεγάλη φωτιά – Νύχτα αγωνίας για την Αττική

Καπνισμένη από τη φωτιά στέκει όρθια με τα αλουμίνια στις πόρτες και τα κάγκελα στα μπαλκόνια να έχουν λυγίσει ενώ έχουν καεί όπως και όλος ο εξοπλισμός της οικίας.

Φωτιά στη Φυλή: Σε μαύρο «φόντο» η Ακρόπολη – Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Οι φωτιές ξεπηδούσαν από παντού και είχαν κυκλώσει τον οικισμό της Φυλής» που βρίσκεται πάνω από τα Άνω Λιόσια, προς την Χασιά, όπως λένε κάτοικοι. Τέσσερα σπίτια στο σημείο έχουν καεί ολοσχερώς παρά τις προσπάθειες των επίγειων και των εναέριων μέσων να κατασβέσουν τη δασική πυρκαγιά που είχε περικυκλώσει τον οικισμό.

Οι ιδιοκτήτες με δάκρυα στα μάτια ψάχνουν μέσα στα χαλάσματα των σπιτιών τους να δουν τι σώζεται ενώ την ίδια στιγμή περιμένουν και τα συνεργεία με τους μηχανικούς που θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Όπως είπαν ιδιοκτήτες σπιτιών έφυγαν από τα σπίτια τους με τα ρούχα που φορούσαν προσπαθώντας να διασώσουν την ύστατη στιγμή τη ζωή τους.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom