Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες - 53 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο (βίντεο)


Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τη νύχτα της Κυριακής (20.08.2023).

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν και πάλι τις ρίψεις στην μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Μελία.

Η φωτιά είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη παρά τη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο, που αποτελείται από 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν επικεντρωθεί σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να θωρακιστεί η βιομηχανική ζώνη της Αλεξανδρούπολης.

Ο κύριος Πέτροβιτς ανέφερε ότι είναι μία δύσκολη νύχτα καθώς στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και δημιουργούν αναζοπυρώσεις.

Πρόσθεσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Απανωτές ειδοποιήσεις από το 112 – Στο νοσοκομείο 7 πυροσβέστες

Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά έχουν εκδοθεί από το Σάββατο συνολικά 9 μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα τέσσερα την Κυριακή.

Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για την προστασία τους από τους αναδυόμενους καπνούς, το δεύτερο στις 13:43 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Μοναστήρι και Δορίσκος προς Φέρρες, το τρίτο στις 13:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρου προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 15:25 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άβαντος προς Αλεξανδρούπολη.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ 7 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα…

Δείτε τις εικόνες του e-evros:


53 δασικές πυρκαγιές

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεσπάσει 53 δασικές πυρκαγιές.

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον αέρα που δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνεμος όχι μόνο δεν πρόκειται να «πέσει» αλλά για τη Δευτέρα (21/8) έχει βγει χάρτης με περιοχές που θα έχουν «ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom