Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Νέα Φιλαδέλφεια: Κατηγορούμενοι για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα οι 104 χούλιγκανς


Ποινική δίωξη για τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές ασκήθηκε σε βάρος των 104 κατηγορουμένων οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής το βράδυ της Δευτέρας 07/08/2023.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:  

εγκληματική οργάνωση (κακούργημα) 

ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα) 

έκρηξη (κακούργημα) 

κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα) 

διατάραξη κοινής ειρήνης 

επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

φθορά ξένης ιδιοκτησίας

βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου ) 

παράνομη οπλοφορία

οπλοχρησία 

κατοχή φωτοβολίδων

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν όλα τα κινητά όλων των συλληφθέντων που έχουν κατασχεθεί ενώ παράλληλα εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς πρωτοδικών σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

https://www.newsit.gr/\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom