Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εκκενώθηκαν γηροκομεία στο Μενίδι - Ένας υπερήλικας στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκαν πάνω από 150 άτομα


Προληπτική εκκένωση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «Filoxenia», που βρίσκεται στη λεωφόρο Πάρνηθος στο δοκιμαζόμενο από τη μεγάλη φωτιά, Μενίδι. πραγματοποιήσαν οι αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Μάλιστα, ένας υπερήλικας ένοικος του γηροκομείου, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», ενώ άλλα 10 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο φιλοξενίας.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Στάθης Τοπαλίδης έκανε λόγο για την εκκένωση τριών γηροκομείων στην ευρύτερη περιοχή, τομίζντας πως «με λεωφορεία 150 άτομα πήγαν σε ασφαλή σημεία, είτε σε άλλα γηροκομεία είτε σε νοσοκομεία», προσθέτοντας ότι «είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους».

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την συνδρομή της πυροσβεστικής εκκένωσαν το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και καταφέραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα, ανάμεσα σε δέντρα.

Σε ξενοδοχεία και γηροκομεία μεταφέρθηκαν οι ηλικιωμένοι

Οι ηλικιωμένοι που έμεναν στα τρία γηροκομεία μεταφέρθηκαν ορισμένοι σε ξενοδοχείο και οι υπόλοιποι σε άλλα γηροκομεία.

Άναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν τις Αρχές του δήμου Αχαρνών να προβεί σε αυτή την προληπτική ενέργεια, τόνισε ότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και η φωτιά πλησίαζε κοντά στις εγκαταστάσεις.

Γνωρίζοντας την κατάσταση στην Πάρνηθα, είπε ότι ο άνεμος δεν βοηθάει καθόλου. «Επιχειρούν τρία ελικόπτερα που γεμίζουν (νερό) πολύ γρήγορα στην ΕΥΔΑΠ, αλλά ο άνεμος δεν μας βοηθάει».

«Δεν ξέρω ψηλά στο βουνό τι έχει γίνει μέσα στο πυκνό δάσος. Δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η πυροσβεστική. Προς την περιοχή του Αή Γιάννη του Ρώσσου, που μας χτύπησε το βράδυ η φωτιά καταφέραμε και κρατήσαμε όλα τα σπίτια χωρίς να καούν», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη φορά του ανέμου και αν απειλεί το Καζίνο της Πάρνηθας ο κ. Τοπαλίδης δήλωσε ότι προς το παρόν τα πύρινα μέτωπα είναι μακριά, αλλά δεν ξέρει τι θα γίνει εάν αλλάξει η φορά του ανέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom