Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Ονειρική ΑΕΚ άλωσε το Ζάγκρεμπ 1 - 2: Πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα play offs και το αφιέρωσε στον Μιχάλη (βίντεο)


Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Ο Τσούμπερ (59') απάντησε στο γκολ του Μπουλάτ (39') και ο Γαλανόπουλος στο 90' διαμόρφωσε το αποτέλεσμα αφιερώνοντας το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη.

Η ΑΕΚ άλωσε το Μάκσιμιρ και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα playoffs του Champions League. Η Ένωση επικράτησε 2-1 της Ντίναμο Ζάγκρεμπ κάνοντας την ανατροπή μετά από ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος.

Ο Μπούλατ άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος στον αγωνιστικό χώρο, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 59'. Ο Γαλανόπουλος στο 90' έφερε τούμπα το παιχνίδι και αφιέρωσε το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη υψώνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στην OPAP Arena το Σάββατο (19/8, 21:45). Σε περίπτωση πρόκρισης, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Άντβερπ στα playoffs του Champions League. Στο απευκταίο σενάριο αποκλεισμού, τότε περιμένει η Σπάρτα Πράγας στα playoffs του Europa League.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονο ρυθμό και την Ντινάμο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι, στο πρώτο λεπτό ο Μπουλάτ απείλησε με ένα σουτ εκτός περιοχής. Σταδιακά η Ένωση άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της, να πιέζει ψηλά και να κυκλοφορεί.

Κάπως έτσι, στο 16ο λεπτό σπατάλησε μία μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Τσούμπερ από τα δεξιά της περιοχής, έβγαλε εκπληκτική πάσα προς τον Λιβάι, ο οποίος έκανε την κίνηση στα αριστερά. Ο Γκαρσία πλάσαρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε, έχοντας κλείσει σωστά τη γωνία του.

Η Ντίναμο συνέχιζε να παράγει κινδύνους, με τον Λιούμπιτσιτς και τα... μπασίματά του να προκαλούν πονοκέφαλο στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. Στο 25' οι Κροάτες απείλησαν, με την προσπάθεια του Ριστόφσκι από το ύψος του πέναλτι, να σταματάει σε σώμα συμπαίκτη του.

Στο 32' οι Κροάτες είχαν νέα στιγμή, με τον Στάνκοβιτς να αναγκάζεται σε εντυπωσιακή επέμβαση μετά το διαγώνιο σουτ του Σπίκιτς. Στο 39' η Ντίναμο πήρε το προβάδισμα. Ο Μπουλάτ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα πέρασε πάνω από το τοίχος, ο Στάνκοβιτς νικήθηκε και το 1-0 ήταν γεγονός. Μάλιστα στο 45+3' ο Μιχαϊλιτσένκο απείλησε, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος μπήκε με την διάθεση να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό. Έτσι, στο 59 έφερε την απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι. Η Ένωση πίεσε ψηλά με τον Γιόνσον, ο Λιβάι Γκαρσία στη συνέχεια τροφοδότησε τον Τσούμπερ. Ο Ελβετός με τρεις επαφές, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και σκόραρε.

Αμέσως μετά το γκολ της Ένωσης, οι Κροάτες πήραν τα ηνία και είχαν μεγάλη στιγμή για να αποκτήσουν ξανά το προβάδισμα. Μετά από γύρισμα από τα δεξιά, ο Εμρέλι πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Όμως αυτή η υπεροχή τους δεν είχε διάρκεια με την ΑΕΚ να κυριαρχεί πάλι.

Στο 68ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Σιντιμπέ στην είσοδό του στην περιοχή ανετράπη από τον Μιχαϊλιτσένκο, ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι, η φάση ελέγχθηκε στο VAR και δόθηκε συνέχεια στο ματς. Στο 73ο λεπτό η Ένωση βρήκε δίχτυα με τον Γαλανόπουλο να τροφοδοτεί τον Πινέδα, ο οποίος σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Στο 90' ήταν η στιγμή που η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Αραούχο κράτησε στα δεξιά της περιοχής, τροφοδότησε τον Πισάρο, ο οποίος γύρισε στον Γαλανόπουλο, που σκόραρε με σουτ. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο αφιερώνοντας το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της ενόψει της ρεβάνς. Ο Άμραμπατ είχε καλή στιγμή, ενώ σε δύο περιπτώσεις ο Βίντα δεν κατάφερε να σκοράρει. Κάπως έτσι, η αρμάδα του Αλμέιδα έχει το προβάδισμα για το δεύτερο παιχνίδι στην OPAP Arena.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (71' Σούσιτς), Μίσιτς (84' Κανέκο), Σπίκιτς (46' Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (71' Μπατουρίνα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83' Μάνταλος, Γιόνσον (66' Γαλανόπουλος), Ελίασον, Πινέδα (83' Πιζάρο), Τσούμπερ (84' Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία.

Δείτε τα βίντεο του αγώνα στο https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom