Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Πόρισμα «φωτιά» για τα Τέμπη: Με σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση

Ανιχνεύθηκε ουσία που δεν δικαιολογείται - Στην Εντατική και πάλι ο 21χρονος Γεράσιμος

Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων είναι αποκαλυπτικό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση στα Τέμπη.

Σήμερα Δευτέρα 17/7 θα ανακοινωθεί το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά.

Ο Ant1 παρουσίασε χθες, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, κομμάτι του πορίσματος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών.

Ανιχνεύθηκε ουσία που δεν δικαιολογείται

Σύμφωνα με το πόρισμα, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα μετά από έναν μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το δυστύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά – στοιχεία των αμαξοστοιχιών.

Το ξυλόλιο είναι μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Με βάση το πόρισμα, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Επίσης, οι ειδικοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για εξασφάλιση επικοινωνίας στο σύνολο των διαδρομών. Επιπλέον απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα.

Ακόμα περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από τη σύγκρουση.

Μέχρι τώρα, έχουν κατατεθεί δύο πορίσματα των κρατικών αρχών στο εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Ant1 ΕΔΩ

Στην Εντατική και πάλι ο 21χρονος Γεράσιμος

Στην Εντατική και πάλι ο 21χρονος Γεράσιμος Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του επιβατικού τρένου που κυριολεκτικά διαλύθηκε στη σύγκρουση στα Τέμπη, νοσηλεύεται και πάλι στην Εντατική.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr ο Βολιώτης φοιτητής βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μετά από μόλυνση με ενδονοσοκομειακό μύκητα.

Ο Γεράσιμος βρισκόταν σε Κέντρο Αποθεραπείας της Γερμανίας όπου φαίνεται να μολύνθηκε.

Έτσι, ο νεαρός φοιτητής νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη ΜΕΘ του αρχικού νοσοκομείου από τους θεράποντες ιατρούς του Κέντρου Αποκατάστασης στο Ανόβερο που ειδικεύεται στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 21χρονος είχε μεταφερθεί στη Γερμανία στα μέσα Ιουνίου μετά από 105 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom