Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Δολοφονία στη Χαλκιδική: «Coming soon» έγραφαν στα Σκόπια για τον 39χρονο


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δύο κουκουλοφόρων δραστών που εκτέλεσαν με 19 σφαίρες τον 39χρονο επιχειρηματία από τα Σκόπια με το παρατσούκλι «Oki» και τραυμάτισαν τον 45χρονο συνεργάτη του.

Οι αρχές εικάζουν πως οι - εκτός απροόπρου - «εισαγόμενοι» δράστες έχουν ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, με πιθανούς προορισμούς τα Σκόπια, τη Βουλγαρία ή την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 39χρονος, που ασχολούταν με τα καζίνο και το εμπόριο αλκοολούχων ποτών, ενώ είχε «άκρες» και στην κυβέρνηση των Σκοπίων, καθόταν στην αυλή της ενοικιαζόμενης βίλας και δίπλα του βρισκόταν ο 45χρονος που τραυματίστηκε, καθώς και άλλος ένας άνδρας και δύο γυναίκες (η μια ήταν, πιθανότατα, η σύντροφος του «Oki») που δεν έπαθαν το παραμικρό.
Το θύμα (αριστερά) με τον Σκοπιανό πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές ενημερώθηκαν από περιοίκους που άκουσαν τους πυροβολισμούς και κάλεσαν στο «112».

Συμβόλαιο θανάτου μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών των Σκοπίων

Η εικόνα που έχει σχηματιστεί είναι ότι πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών που δρουν στα Σκόπια, καθώς, κατά την ΕΡΤ, σε ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας είχαν αναρτηθεί, με διαφορά ωρών, δύο φωτογραφίες του 39χρονου (ηγετικό στέλεχος της μιας συμμορίας) να βρίσκεται δίπλα σε μια παρέα ανδρών, οι οποίοι είχαν στα κεφάλια τους ένα κόκκινο «Χ». Στην πρώτη φωτογραφία στο κεφάλι του 39χρονου υπήρχε η φράση «cooming soon» και στη δεύτερη είχε αντικατασταθεί επίσης από ενα κόκκινο «Χ».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 39χρονος, που δολοφονήθηκε με 32αρι πιστόλι, γνώριζε ότι απειλείται και είχε ψάξει καταφύγιο στη χώρα μας, ενώ σήμερα θα έκανε «check out» από την ενοικιαζόμενη βίλα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο επόμενος προορισμός του. Όσο για τον 42χρονο αυτός παραμένει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου μετά τα τραύματα στο χέρι από τις σφαίρες.

Την είχε γλιτώσει «στο τσακ» τον Μάρτιο, όταν εκτέλεσαν δύο συνεργάτες του

Αξίζει να αναφερθεί πως, στο πλαίσιο της αντιπαλότητας των δύο συμμοριών, τον Μάρτιο είχαν εκτελεστεί με 40 σφαίρες σε μπαρ των Σκοπίων δύο άμεσοι συνεργάτες του «Oki», ενώ ο ίδιος είχε γλιτώσει επειδή μόλις εκείνη τη στιγμή έφτανε στο μπαρ. 

Ένα μήνα μετά, ένας Σκοπιανός εκτελέστηκε στο Κόσοβο, πιθανόν σαν αντίποινα για το μακελειό στο μπαρ των Σκοπιών, καθώς σε ανεπίσημη βάση, θεωρούνταν ύποπτος για τη δολοφονία των συνεργατών του «Oki».

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom