Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Θεσ/κη: Ηλικιωμένος ξανά στη φυλακή για κακοποίηση της συζύγου του


Το δις εξαμαρτείν... Ηλικιωμένος αλκοολικός που είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, επέστρεψε στην φυλακή για τον ίδιο λόγο, λίγο μετά την αποφυλάκιση του!

Δεν πέρασαν καλά καλά δυο μήνες από την έκτιση της ποινής του σε σωφρονιστικό κατάστημα και ο ηλικιωμένος άνδρας πήρε πάλι το δρόμο για το κελί, αφού επιτέθηκε εκ νέου στη σύζυγο του, που όμως... θέλει «να τον βοηθήσουμε»!

Η υπόθεση εκδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου ακόμη και οι δικαστές έμοιαζαν εμβρόντητοι με την υποτροπή του ηλικιωμένου άνδρα, μιας από τις πολλές περιπτώσεις που κρύβονται πίσω από κλειστές πόρτες κι ελάχιστες που φθάνουν ως τη δικαιοσύνη.

Στο δικαστήριο, η γυναίκα του κατέθεσε πως είναι αλκοολικός και όταν πίνει γίνεται ανεξέλεγκτος. Την προηγούμενη φορά την είχε χτυπήσει, τώρα όμως την απείλησε πως θα τη σκοτώσει και κάπως έτσι βρέθηκαν ξανά στο αστυνομικό τμήμα.

«Θέλω να βρούμε έναν τρόπο να τον βοηθήσουμε», είπε στους δικαστές με εμφανή συστολή στον τόνο της φωνής, λες κι εκείνη ήταν που θα 'πρεπε να ντρέπεται... «Αυτό συμβαίνει 52 χρόνια τώρα», ανέφερε η κόρη του! «Μόλις βγήκε από τη φυλακή, άρχισε πάλι αυτή τη συμπεριφορά», κατέθεσε εξηγώντας πως η όλη κατάσταση την έχει απομακρύνει από την οικογένεια της.

«Ήταν πάντα ένας αλκοολικός μπαμπάς. Θυμάμαι ελάχιστες στιγμές καλοσύνης, όταν δεν έπινε, αλλά αυτό δεν κρατούσε για πολύ. Πλέον φοβόμαστε και όταν δεν πίνει», είπε.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είναι ευέξαπτος και συχνά φωνάζει στη σύζυγό του, αλλά αρνήθηκε ότι έχει χειροδικήσει.

Το δικαστήριο μετά απ' αυτά αποφάσισε να τον στείλει πάλι στη φυλακή. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με υποχρέωση έκτισης των δύο σε σωφρωνισιτκό κατάστημα.

Τον περασμένο Μάιο μόλις είχε αποφυλακισεί από φυλάκιση τριών μηνών για παρόμοιο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι την αστυνομία δεν την ειδοποίησε η γυναίκα του, αλλά μια γειτόνισσα που άκουσε τις φωνές και τις απειλές του...

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom