Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός - Γυρίζει στο σπίτι του ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος


Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα, επιστρέφει στο σπίτι του ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος από τα Φλογητά Χαλκιδικής.

Επειτα από έναν διαρκή και μαχητικό αγώνα, με τον λαό της περιοχής στο πλευρό του αλλά και με τη δικαστική μάχη που εξελίσσεται παράλληλα, ο συνταξιούχος που πλειστηριάστηκε το σπίτι του και τον πέταξαν έξω οι νέοι ιδιοκτήτες, φαίνεται να δικαιώνεται. 

Ο ίδιος δεν εγκατέλειψε τον αγώνα και εδώ και δύο μήνες παραμένει στην αυλή του σπιτιού του, έχοντας τη συμπαράσταση όλου του χωριού αλλά και των φορέων της περιοχής, που στέκονται ασπίδα προστασίας σε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσής του.

Χτες στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου εκδικάστηκε η δεύτερη ανακοπή κατά του fund που έβγαλε σε πλειστηριασμό το σπίτι του 81χρονου, ο οποίος ήταν εγγυητής σε δάνειο του γιου του το οποίο ο ίδιος αδυνατούσε να αποπληρώσει.

Η αρχική διαταγή πληρωμής καθίσταται ανενεργή και συνεπώς άκυρη όλη η διαδικασία του πλειστηριασμού και πλέον ο 81χρονος μπορεί να μπει στο σπίτι του.

Tη Δευτέρα 3 Ιουλίου αναμένεται να γίνει νέο δικαστήριο και ο λαός της περιοχής ετοιμάζεται να δώσει και πάλι μαχητικά το «παρών» στο πλευρό του, απαιτώντας οριστική και τελεσίδικη ακύρωση του πλειστηριασμού.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom