Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Χαλκιδική: «Νιώσαμε τα σκάγια και γεμίσαμε αίματα», λέει ένας από τους ανήλικους που πυροβόλησε 70χρονος (φωτο & βίντεο)


Οι φωνές και οι πλάκες των ανηλίκων φαίνεται πως ενόχλησαν τον 70χρονο στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, που το βράδυ της Πέμπτης βγήκε από το σπίτι του κρατώντας την κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε εναντίον της παρέας των εφήβων, με αποτέλεσμα οι τρεις να τραυματιστούν από τα σκάγια και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν η παρέα - περίπου - 10 ανηλίκων βρίσκονταν έξω από το σπίτι του 70χρονου και φαίνεται πως προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους πριν ο ηλικιωμένος πατήσει την σκανδάλη.
xalkidiki__1_
Τι λέει ένας από τους τρεις ανήλικους

Ένα από τα τρία παιδιά που κατέληξαν ελαφρά τραυματισμένα στο νοσοκομείο (δύο 17 και ένας 15 ετών) μιλάει στο protothema.gr και εξηγεί πως ακριβώς έγινε το περιστατικό και τις στιγμές που ακολούθησαν.

Όπως αναφέρει ο 17χρονος, «ήμασταν μία μεγάλη παρέα παιδιών που φωνάζαμε και κάναμε βλακείες. Ξαφνικά εγώ και τα άλλα δύο παιδιά που ήμασταν πιο μπροστά νιώσαμε τα σκάγια και γεμίσαμε αίματα. Τρέξαμε πανικόβλητοι στην πλατεία και μετά πήγαμε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς τώρα είμαστε όλοι καλά».
xalkidiki__4_
«Εμένα τα σκάγια με βρήκαν στο κεφάλι, στον ώμο και στο πόδι. Ευτυχώς δεν ήταν πιο “βαρύ” το όπλο γιατί τώρα δεν θα ήμασταν εδώ», σημειώνει, ενώ εξηγεί ότι ο ηλικιωμένος είναι γνωστός στην περιοχή καθώς έχει δημιουργήσει προβλήματα κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον 17χρονο, εκτός από εκείνον τραυματίστηκαν από τα σκάγια και άλλοι τέσσερις φίλοι του, ωστόσο μόνο οι δύο από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Τώρα είναι καλά στην υγεία τους μετά την φροντίδα των γιατρών.
xalkidiki__2_
«Ζει μόνος του σαν αγρίμι»

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, Γιάννης Πετράκης, αναφέρει με τη σειρά του ότι ο ηλικιωμένος είναι γνωστός στην περιοχή και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ζει μόνος του σαν αγρίμι και χρειάζεται βοήθεια».

Μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Πετράκης εξηγεί πώς συνέβη το αιματηρό περιστατικό το οποίο αναστάτωσε όλη την τοπική κοινωνία και προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς τρεις έφηβοι - δύο 17χρονοι και ένας 15χρονος - τραυματίστηκαν ελαφρά από τα σκάγια του όπλου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο.

«Τρομάξαμε πολύ εχθές το βράδυ και ευτυχώς το περιστατικό δεν εξελίχθηκε μοιραία. Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι χτύπησαν κάποια παιδιά. Το συμβάν έγινε πάνω από την πλατεία του χωριού, εκεί που ζει ο ηλικιωμένος ο οποίος δεν είναι καλά και χρίζει ιδιαίτερης φροντίδας, καθώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν μια μεγάλη παρέα παιδιών που έκαναν πλάκα και θεώρησαν σωστό να ξυπνήσουν τον ηλικιωμένο. Μπορεί να πέταξαν καμία πέτρα, μπορεί να έκαναν θόρυβο, μπορεί να το είχαν ξανά κάνει κιόλας. Αυτός ο άνθρωπος έπιασε το όπλο για να τους εκφοβίσει και στράφηκε εναντίον τους με την κυνηγετική καραμπίνα και τα σκάγια πέτυχαν τέσσερα παιδιά. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα και να κλαίγαμε, είμαστε πολύ τυχεροί που εξελίχθηκε με τον τρόπο αυτό», τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, «ο ηλικιωμένος είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα προβλήματα και δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε ούτε εμείς, ούτε οι συγγενείς του. Ζει μόνος του σαν αγρίμι, χρόνια τώρα. Θα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο ίδρυμα», ενώ προσθέτει πως δε θα πρέπει πρώτα να γίνεται ένα τέτοιο περιστατικό και στη συνέχεια να αναλαμβάνει δράση η αστυνομία και η πολιτεία, ειδικά από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ο 70χρονος χρειάζεται βοήθεια.

xalkidiki__3_
Πυροβόλησε στον αέρα όταν έφτασαν οι αστυνομικοί

Σημειώνεται ότι κατά την άφιξη των αστυνομικών ο ηλικιωμένος πυροβόλησε στον αέρα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, και 14 φυσίγγια.

Οι τραυματίες ανήλικοι μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, δύο στο ΑΧΕΠΑ και ένας στο Παπαγεωργίου. Οι δύο εξ αυτών έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ ο τρίτος παραμένει για προληπτικούς λόγους στην παιδοχειρουργική κλινική του Παπαγεωργίου.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου, ενώ την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.
xalkidiki__5_
Δείτε βίντεο: Χαλκιδική: «Νιώσαμε τα σκάγια και γεμίσαμε αίματα» λέει ένας από τους ανήλικους που πυροβόλησε ο 70χρονος

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom