Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Καβούρι: Καταθέτει ο ναυαγοσώστης - Γιατροί που βρίσκονταν στην παραλία προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον 6χρονο


Για αρκετή ώρα προσπαθούσε ο ναυαγοσώστης στην παραλία Μεγάλο Καβούρι να επαναφέρει τον 6χρονο, αφού τον ανέσυρε από τη θάλασσα αναίσθητο, χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Το παιδάκι κατέληξε, αν και δύο γιατροί που βρίσκονταν στην παραλία έσπευσαν να βοηθήσουν.

Οι γονείς του παιδιού, 24 και 27 ετών, δεν γνώριζαν τίποτα όση ώρα, οι λουόμενοι και ο ναυαγοσώστης προσπαθούσαν να σώσουν τον 6χρονο.

«Κλήθηκε ο ναυαγοσώστης που είναι στην απογευματινή βάρδια για ένα παιδί που βρισκόταν περίπου 30 μέτρα από τον ναυαγοσωστικό πύργο. Αμέσως έσπευσε, ανέσυρε το παιδί, αναίσθητο. Ξεκίνησε ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τοποθετήθηκε και ο απινιδωτής, ο οποίος έδειξε ασυστολία καρδιάς. Δυστυχώς το παιδί ήταν νεκρό. Παρόλα αυτά συνέχισε την ΚΑΡΠΑ» περιέγραψε ένας από τους ναυαγοσώστες.

Πώς συνέβη η τραγωδία στην παραλία Μεγάλο Καβούρι

Όλα συνέβησαν γύρω στις 18:00 το απόγευμα. Αμέσως ο ναυαγοσώστης μόλις ειδοποιήθηκε ότι υπήρχε παιδί αναίσθητο στη θάλασσα, έσπευσε κοντά του και αμέσως άρχισε τρεις κύκλους Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη συνέδραμαν δύο γιατροί και μια νοσοκόμα που βρίσκονταν στην παραλία. Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο παιδί και έδειξε καρδιακή ασυστολία.

Το 166 του ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση στις 18:01 για περιστατικό από την περιοχή του Καβουρίου (Μεγ. Καβούρι-τρύπια βάρκα).  Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε 8 λεπτά από την κλήση στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι έφτασαν ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Άμεσα αποφασίστηκε η διακομιδή του 6χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 16 λεπτά με τους διασώστες να προσπαθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της διακομιδής να επαναφέρουν το παιδί πραγματοποιώντας συνεχώς ΚΑΡΠΑ. Δυστυχώς, όμως, όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom