Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Ρόδος: Το Λιμενικό εντόπισε δυο σκάφη με μετανάστες και διέσωσε συνολικά 23 άτομα (φωτο & βίντεο)


Το Λιμενικό εντόπισε σήμερα το μεσημέρι δυο διαφορετικά σκάφη με μετανάστες σε θαλάσσιες περιοχές της Ρόδου και διέσωσε συνολικά 23 άτομα που επέβαιναν σε αυτά.

Στο πρώτο περιστατικό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για μια λέμβο με μετανάστες που πιθανώς ήταν σε δυσχερή θέση στην περιοχή Αφάντου νότια της Ρόδου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τα οποία εντόπισαν μια φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με 11 μετανάστες (5 άνδρες και 6 γυναίκες), τους οποίους και περισυνέλεξαν.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη νέα μαρίνα της Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η λέμβος των μεταναστών.

Το βίντεο από τη διάσωση

Δείτε βίντεο από τη διάδωση των μεταναστών στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου:

Ο εντοπισμός του δεύτερου σκάφους με μετανάστες

Παράλληλα με το περιστατικό αυτό, το Λιμενικό εντόπισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, άλλο ένα σκάφος με μετανάστες (αυτή την φορά ήταν 12).

Το σκάφος με τους 12 μετανάστες (10 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο), εντοπίστηκε από περιπολικό του Λιμενικού στη θάλλασα κοντά στην περιοχή Κολύμπια της Ρόδου.

Η φουσκωτή λέμβος με τους 12 μετανάστες ήταν ακυβέρνητη. Το σκάφος του Λιμενικού τους διέσωσε. Οι τρεις μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι των Κολυμπιών και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ οι υπόλοιποι εννέα μεταφέρθηκαν στο νέο καρνάγιο του νησιού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom