Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Πάρος: Πρόγραμμα τριημέρου Λατρευτικών Συνάξεων Ιεράς Πανηγύρεως Παναγίας Εκατονταπυλιανής


Αρχισε από σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου το πρωί με τον 'Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία το πρόγραμμα των τριήμερων Λατρευτικών Συνάξεων στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα19:30 Εσπερινός. Η Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 20:00 Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Κατά την Ακολουθία της Λιτής θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως και του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού, όπου και θα τελεσθεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ώρα 22:30 Έναρξη Ιεράς Αγρυπνίας που θα περιλαμβάνει Μικρό Απόδειπνο, Όρθρο (με τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου)και Θεία Λειτουργία.

ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 07:00 Έναρξη Όρθρου.

Ώρα 08:30 Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Ώρα 10:30 Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Ώρα 10:45 Δέηση στην εξέδρα του Λιμανιού και ολοκλήρωση της Λιτανείας στα Προπύλαια του Ιερού Προσκυνήματος, όπου και θα ψαλεί η ακροτελεύτια Δέηση.

Ώρα 20:00 Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Εν συνεχεία θα ψαλεί η Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως.

* Στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες θα ψάλει ο Βυζαντινός χορός των πτυχιούχων και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής υπό την χοραρχία του Διευθυντού της Σχολής και σε συνεργασία με τους Ιεροψάλτες του Ιερού Προσκυνήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom