Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Χαβάη: Η λάβα καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της! - Συγκλονιστικές εικόνες


Συγκλονιστικές εικόνες με την λάβα να "καταπίνει" ένα αυτοκίνητο στην Χαβάη - Η λάβα έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών - Τοξικά αέρια και ποτάμια λάβας έχουν οδηγήσει στην εκκένωση ολόκληρων περιοχών

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν και δεκάδες άλλα απειλούνται από τον ηφαίστειο Κιλαουέα, το πλέον ενεργό της Χαβάης το οποίο εξερράγη την Πέμπτη. Οι εντολές εκκένωσης παραμένουν σε ισχύ για εκατοντάδες κατοίκους στο Λεϊλάνι Εστέιτς και το Λανιπούνα Γκάρντενς στο ανατολικό τμήμα, καθώς απειλούνται από τα ποτάμια λάβας που εκλύονται από το ηφαίστειο και τα τοξικά αέρια που διαρρέουν στην ατμόσφαιρα.
«Τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του θείου συνιστούν απειλή για όλους όσοι εκτίθενται σε αυτά» προειδοποίησε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας». Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, 10 ηφαιστειακές ρωγμές παραμένουν ανοικτές. Όπως επισήμανε το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης από τουλάχιστον μία εκλύεται λάβα. Έπειτα από μια εβδομάδα έντονης μικρο-σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη, την περασμένη Πέμπτη ξαφνικά παρουσιάσθηκε μια ρωγμή κοντά στο οδικό δίκτυο, από την οποία έκανε την εμφάνισή της λάβα και καυτός ατμός. H τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας έδωσε εντολή στους περίπου 10.000 κατοίκους της κοινότητα Πούνα να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους. Μετά την ηφαιστειακή έκρηξη, την Παρασκευή 4 Μαΐου ένας ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης, ο μεγαλύτερος τα τελευταία 43 χρόνια.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες με την λάβα να καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της, ακόμα και αυτοκίνητα!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένας κάτοικος της περιοχής επέστρεψε στο σπίτι του για να δει αν είχαν φύγει όλοι. Η κάμερα που είχε στο ταμπλό του αυτοκινήτου, έγραφε. Και κατέγραψε την στιγμή που η λάβα καταπίνει μια Ford Mustang!


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom