Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Η «νύχτα» ήθελε ελεύθερα τα δύο «σκληρά πιστόλια»!

 Τσιμουδιά στους αστυνομικούς οι Αλβανοί ισοβίτες-δραπέτες

Αρνητική στάση κρατούν οι δύο Αλβανοί δραπέτες που συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Νέα Φιλαδέλφεια - Δεν λένε κουβέντα στις Αρχές και αυτό... εξηγείται από τους έμπειρους
αστυνομικούς - Είναι βέβαιοι πως αποκλείεται η απόδραση να σχεδιάστηκε από τους δύο ισοβίτες που απέδρασαν την Τετάρτη από το λιμάνι κατά την διάρκεια μεταγωγής - Γιατί ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της νύχτας, μετά τις τελευταίες δολοφονίες, δεν... μπορεί να μην σχετίζεται - Όλο το χρονικό της επιχείρησης - αστραπής κατά την οποία έγιναν οι συλλήψεις

Με μια επιχείρηση «αστραπή» κατάφερε η αστυνομία αργά το βράδυ της Παρασκευής, 11.05.2018, να συλλάβει τους δύο αδίστακτους κακοποιούς. Οι Αλβανοί δραπέτες εντοπίστηκαν σε σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Όπως αναέφεραν εξαρχής οι πληροφορίες του newsit.gr, οι κακοποιοί δεν κατάλαβαν… από πού τους ήρθε και δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν! Μάλιστα είχαν πάνω τους και όπλο και είναι ενδεικτικό το ότι δεν πρόλαβαν να το χρησιμοποιήσουν.

Κουβέντα οι Αλβανοί δραπέτες!

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί τηρούν αρνητική στάση. Δεν απαντούν τίποτα στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών.
Και κυρίως στο εξής ερώτημα: Ποιος τους βοήθησε;
Διότι αυτό είναι το σημαντικότερο ερώτημα. Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως η απόδραση δεν σχεδιάστηκε από τους δύο κακοποιούς. Θεωρούν πως κάποια εγκληματική ομάδα της νύχτας βρίσκεται πίσω από την απόδραση, που σημειώθηκε την Τετάρτη, 09.05.2018, στο λιμάνι του Πειραιά.
Θεωρούν πως πίσω από την απόδραση κρύβεται κάποια ισχυρή ομάδα της νύχτας, που ήθελε ελεύθερα αυτά τα δύο «σκληρά πιστόλια» του υποκόσμου. Κι αυτό ενόψει του σφοδρού πολέμου που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της νύχτας, μετά και τις τελευταίες δολοφονίες.
Όσον αφορά τώρα στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, το πιστόλι που βρέθηκε πάνω τους εξετάζεται στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Τόσο για αποτυπώματα, όσο και για δείγματα DNA. Αλλά κυρίως για το αν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική πράξη.

Το χρονικό της απόδρασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο βαρυποινίτες μαζί με άλλους 11 κρατούμενους θα μεταφέρονταν την Τετάρτη, 09.05.2018, στις φυλακές Χανίων, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους Δικαστήρια για κακουργήματα.
Οι 8 Αστυνομικοί που θα τους μετέφεραν στην Κρήτη, τους είχαν ομαδοποιήσει και τους είχαν δέσει με χειροπέδες μέσα στην κλούβα μεταγωγής.
Όμως και όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, οι δυο βαρυποινίτες είχαν κάποιο αντικείμενο στην κατοχή τους με το οποίο κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τις χειροπέδες που τους κρατούσαν δέσμιους, μαζί με άλλους δυο συγκρατούμενους τους.
Όταν πια ο Αστυνομικός άνοιξε την πόρτα της κλούβας, αφού το όχημα είχε ήδη μπει στο γκαράζ του πλοίου, οι δυο βαρυποινίτες τον αιφνιδίασαν, έπεσαν επάνω του, κατάφεραν να βγουν από το πλοίο και να το βάλουν στα πόδια. Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δυο κρατούμενοι που ήταν δεμένοι στην ίδια σειρά με χειροπέδες.
Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό, τόσο από τους Αστυνομικούς, όσο και από Λιμενικούς, οι οποίοι και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν επί τόπου τον έναν από τους δραπέτες, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν το δεύτερο δραπέτη κοντά στο πλοίο, πριν προλάβει να βγει από το Λιμάνι.
Όσο για τους δυο βαρυποινίτες, αυτοί όχι μόνο κατάφεραν να βγουν από το Λιμάνι, αλλά να επιβιβαστούν σ’ ένα λευκό βαν που τους περίμενε σε συγκεκριμένο σημείο και να διαφύγουν από την περιοχή, παρά το ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η αστυνομία.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: