Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Διαμαρτυρία αστυνομικών: "Μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού"

"Είχαμε εντολή να μείνουμε αδρανείς στα επεισόδια στη Λέσβο"!

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη δεν σημαδεύτηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια από διαμαρτυρόμενους κατοίκους, εκπρόσωποι
των αστυνομικών που βρέθηκαν στη Λέσβο εξέφρασαν δυσφορία για τις εντολές που έλαβαν από τους ανωτέρους τους για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΣΥΑ), με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν μέτρα τάξης έγιναν στόχοι επιθέσεων για αρκετές ώρες από τους διαδηλωτές, μεγάλο μέρος των συναδέλφων αυτών είναι μέλη της Ένωσής μας.

Για ορισμένους οι οποίοι δεν έχουν επαφή μάλλον με την πραγματική αστυνομία αυτό μπορεί να είναι κάτι ανεκτό εμείς όμως οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τα εξής:
  • Οι συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν εντολές να μείνουν για αρκετή ώρα αδρανείς στις επιθέσεις που εκδηλώνονταν εις βάρος τους με κίνδυνο τραυματισμού τους.
  • Τα υπηρεσιακά λεωφορεία υπέστησαν σοβαρές φθορές εξαιτίας της τακτικής αυτής. Απλά αναφέρουμε ότι για την συντήρησή τους πολλές φορές έχουν πληρώσει οι αστυνομικοί από την τσέπη τους αφού τα οχήματα είναι το υπηρεσιακό τους σπίτι.
Πράγματα προφανώς αδιάφορα για τους ιθύνοντες».

Μάλιστα, η Ένωση πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «προτείνουμε σε ανάλογες περιπτώσεις:
  • Σε περιπτώσεις φθοράς υπηρεσιακών οχημάτων οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα θα είναι ευθύνη του επικεφαλής των μέτρων η επισκευή του να τον επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου, όπως βαρύνει τους συναδέλφους η απώλεια ή η φθορά κάποιου υπηρεσιακού είδους, ώστε να μάθουν να μην παίζουν με την αξιοπρέπεια μας.
  • Να μην μετακινούνται δυνάμεις τόσο μακριά από τα σπίτια τους αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο και ας αγοράσουν λεωφορεία να τα βάζουν μπροστά ώστε να τα σπάνε ανενόχλητοι, για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό.
  • Σε περιπτώσεις τραυματισμών που υπερβαίνουν το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον να προβλεφθεί ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο που να μην επιτρέπει στον εκάστοτε επικεφαλή να μας θεωρεί αναλώσιμους.
Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού».
http://www.topontiki.gr/

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει:Mεγάλος αριθμός συλλήψεων για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη

Σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων, για τα δεδομένα της Μυτιλήνης, στα πλαίσια του αυτοφώρου και ταυτοποιήσεις αρκετών άλλων που αναζητούνται για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, προέβη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Αστυνομία. 

Κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης. Αργά το απόγευμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τη διαδήλωση και την πορεία στη Μυτιλήνη, με ανακοίνωση του «καταδικάζει απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom