Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

«Βούλιαξε» η Λευκάδα! - Εικόνες καταστροφής, κλειστά σχολεία στη Βασιλική (φωτο & βίντεο)


Δρόμοι που μοιάζουν ποτάμια. Υπόγεια γεμάτα νερό. Σπίτια και ξενοδοχεία πλημμυρισμένα. Αυτή είναι η εικόνα που άφησε πίσω της η νεροποντή της Κυριακής (06.05.2018) στη Λευκάδα.

Η κατάσταση κυρίως στη Βασιλική ήταν απελπιστική. Εκεί εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε το μπουρίνι στη Λευκάδα. Σπίτια, ξενοδοχεία, το κέντρο Υγείας, το αστυνομικό τμήμα αντιμετώπισαν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Οι μπούκες που βγαίνουν στη θάλασσα ήταν βουλωμένες. Μοιραία, οι δρόμοι δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια. Οι εικόνες από το νησί είναι χαρακτηριστικές του τι έγινε. 

Έσπασαν μάντρα για να φύγουν τα νερά!

Ο κίνδυνος να πλημμυρίσει το αστυνομικό τμήμα της Βασιλικής αλλά και το κέντρο Υγείας ήταν μεγάλος. Και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν. Να σπάσουν τη μάντρα του σχολείου για να φύγουν τα νερά!
Μεγάλες καταστροφές υποστεί το ξενοδοχείο Vassiliki Bay που βρίσκεται μόλις 50 μ. από τη θάλασσα! Το ισόγειό του πλημμύρισε, με τους πελάτες του να αναγκάζονται να φύγουν άρον άρον! 
Ο ιδιοκτήτης του, Πάνος Σκληρός, πρώην δήμαρχος της Λευκάδας δήλωσε στο lefkadapress τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται μόλις 50 μ. από τη θάλασσα να πλημμυρίζει από τα νερά της βροχής επειδή οι μπούκες και τα φρεάτια είναι κλειστά.

Λευκάδα: Κλειστά σχολεία στη Βασιλική

Εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η νεροποντή αποφασίστηκε σήμερα Δευτέρα (07.05.2018) τα σχολεία της Βασιλικής να παραμείνουν κλειστά. Την απόφαση αυτή πήραν ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα. 
Με πληροφορίες και φωτογραφίες από lefkadapress.gragriniopress.gr,mylefkada.gr
https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: