Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Θρίλερ με την μαφιόζικη δολοφονία του αστυνομικού στην Παλλήνη!

Ψάχνουν τον «μίτο της Αριάδνης» στο παρελθόν του

"Γρίφο" αποτελεί για τους αστυνομικούς η άγρια δολοφονία του πρώην αστυνομικού έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη, τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς - Είχε πάνω του χίλια ευρώ κι
αυτό "αποδυναμώνει" το ενδεχόμενο της ληστείας - Ποια είναι όμως η παράμετρος που κάνει τις Αρχές να μην το αποκλείουν - Στο "μυαλό" των αστυνομικών και οι απανωτές μαφιόζικες δολοφονίες των τελευταίων μηνών στα... σκοτεινά στενά της νύχτας - Το επιτυχημένο παρελθόν του 57χρονου στην Δίωξη Ναρκωτικών και οι πιθανές "συνδέσεις" - Είχε παρασημορφορηθεί για μια από τις πλέον επικίνδυνες επιχειρήσεις της Δίωξης σε βάρος Ελλήνων και Τούρκων μεγαλεμπόρων ηρωίνης

Το φιλικό αλλά και το επαγγελματικό περιβάλλον του απόστρατου Αστυνομικού που έπεσε νεκρός, “γαζωμένος” από πέντε σφαίρες, έπειτα από μαφιόζικη ενέδρα που του είχαν στήσει δυο άγνωστοι άνδρες έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη, ερευνά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Η άγρια δολοφονία και οι σκηνές πανικού που ακολούθησαν, έχουν προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές.

Η μαφιόζικη δολοφονία στην Παλλήνη και όσα προηγήθηκαν

Ο 57χρονος πρώην Αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα φρουρούσε γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας.Μάλιστα το 2007 και ενώ υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ ζήτησε την αποστρατεία του για προσωπικούς λόγους. Όσοι τον γνώριζαν, τόσο κατά την θητεία του στην ΕΚΑΜ, όσο και στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, κάνουν λόγο για έναν μαχητικό Αστυνομικό που δεν φοβόταν την μάχη, στην οποία άλλωστε έμπαινε πρώτος.
Μάλιστα και λόγο της μάχιμης θητείας του στην ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από την οικειοθελή αποστρατεία του, βρήκε αμέσως δουλειά στην ομάδα ασφαλείας γόνου κορυφαίας Ελληνική εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα το ένα από τα δυο παιδιά του 57χρονου πρώην Αστυνομικού, φέρεται να είχε βαφτίσει επίσης γνωστός Έλληνας εφοπλιστής.

Δεν φαίνεται να έγινε με κίνητρο την ληστεία η δολοφονία

Όσον αφορά στην εκτέλεσή του, το ενδεχόμενο της ληστείας απομακρύνεται. Κι αυτό διότι το θύμα είχε στην τσέπη του χρηματικό ποσό που ξεπερνούσε τα χίλια ευρώ.
Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει βγει εντελώς από το “κάδρο” των ερευνών, καθώς το θύμα παρά το γεγονός πως δέχθηκε τουλάχιστον πέντε σφαίρες στην κοιλιακή και θωρακική χώρα, κατάφερε να διαφύγει από το πάρκινγκ και να κατευθυνθεί τρέχοντας στην είσοδο τις ταβέρνας. Εκεί δηλαδή όπου και ξεψύχησε. Κατά συνέπεια είναι δυνατόν οι δυο οπλοφόροι να ήθελαν, αλλά να μην κατάφεραν να του πάρουν τα χρήματα.
Βέβαια οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν το παρελθόν του Αστυνομικού. Κι αυτό σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν πιθανές διαφορές που ίσως είχε με διαφορά πρόσωπα. Ακόμα και με κακοποιούς τους οποίους είχε κάνει εχθρούς του κατά την διάρκεια της θητείας του στην Δίωξη Ναρκωτικών.
Παράλληλα δεν είναι δυνατόν να μην ερευνηθεί ως σενάριο, το ενδεχόμενο η δολοφονία του 57χρονου να εντάσσεται στο πλαίσιο του αιματηρού ξεκαθαρίσματος που ξεκίνησε στο χώρο της νύχτας, μετά τις δολοφονίες Γρίβα, Στεφανάκου και Λίτσα.
Ωστόσο και όσον αφορά στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει η παραμικρή έστω ένδειξη που να συνδέει το θύμα με δραστηριότητες και ομάδες της νύχτας.

Η εκτέλεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακοποιοί που “γάζωσαν” με πέντε σφαίρες τον απόστρατο Αστυνομικό, φαίνεται να γνώριζαν πως ο 57χρονος επισκέπτονταν συχνά την ταβέρνα στην οδό Αιόλου στην Παλλήνη. Έτσι, του έστησαν ενέδρα θανάτου στο πάρκινγκ του καταστήματος.
Ο 57χρονος αστυνομικός έτρωγε μ’ ένα φίλο του στην ταβέρνα. Τουλάχιστον μια ώρα πριν τις 02:00, ο φίλος του έφυγε και ο πρώην Αστυνομικός κάθισε να τελειώσει το κρασί του. Άλλωστε με τους ιδιοκτήτες είχαν μια καλή γνωριμία, καθώς ήταν τακτικός πελάτης.
Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα έφυγε και κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του. Εκεί του έστησαν ενέδρα και τον εκτέλεσαν με πέντε σφαίρες, με πιστόλι διαμετρήματος 7:65 χιλιοστών.

Το προφίλ του Αστυνομικού, οι επιτυχίες με την Δίωξη ναρκωτικών και το παράσημο

Με το ανώτατο παράσημο ανδρείας είχε τιμηθεί ο 57χρονος πρώην Αστυνομικός και μάλιστα το 1998 από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή μια από τις πλέον επικίνδυνες επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών σε βάρος Ελλήνων και Τούρκων μεγαλεμπόρων ηρωίνης στην περιοχή του Έβρου.
Ο συγκεκριμένος Αστυνομικός ανήκε στην ομάδα των στελεχών της Δίωξης Ναρκωτικών που είχε αναλάβει την εξάρθρωση ενός ισχυρού “πλοκαμιού” της Τουρκικής Μαφίας. Το οποίο εισήγαγε ηρωίνη στην ελληνική επικράτεια.
Μετά την θητεία του στην Δίωξη Ναρκωτικών, μετατέθηκε στην ΕΚΑΜ λόγο της υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που είχε λάβει, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική
Της ομάδας ηγούνταν ο γνωστός για τις επιτυχίες του στην Δίωξη Ναρκωτικών Αντιστράτηγος εν αποστρατεία σήμερα, Γιάννης Ραχωβίτσας. Η πάνοπλοι αστυνομικοί έστησαν ενέδρα στην περιοχή του Έβρου στους επικίνδυνους μαφιόζους, με τους οποίους μάλιστα έδωσαν μάχη ακόμα και εντός της Τουρκικής Επικράτειας με αποτέλεσμα δυο από τους μαφιόζους να πέσουν νεκροί και να συλληφθεί ο αρχηγός τους.
Ωστόσο το 1998 το όνομα του 57χρονου αστυνομικού είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς σε υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Σ. Π. που δολοφονήθηκε στην Παλλήνη, είχε αθωωθεί και μάλιστα πανηγυρικά στο δικαστήριο.
Ο Σ.Π. στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) υπηρέτησε για περίπου ένα χρόνο και έπειτα ζήτησε για προσωπικούς λόγους την αποστρατεία του το 2007 σε ηλικία μόλις 47 ετών.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Στη διωξη ναρκωτικων αυτος ο μπατσος δεν ηταν ως φαινεται πραγματι
διωκτης αλλα οπως ενα σωρο αλλοι αστυνομικοι δεν αποκλειεται να πηρε
και μεριδιο απο τα εσοδα αυτης της δολοφονικης δραστηριοτητας η καρφωσε
καποιους σε ενδειξη δραστηριοτητας ενω ηταν συμμετοχος
Μπατσος με υψηλη εκπαιδευση και στην Αμερικη μαλιστα αναδυνει πολυ
βρωμα καθαρματος Επισης η προωρη αποχωρηση απο το σωμα βρωμαει ασχημα

Read more: Go to TOP and Bottom