Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Χορός παροχών από την κυβέρνηση στον δρόμο προς τις κάλπες: Υποσχέσεις σε συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ακινήτων, μισθωτούς


Χορό παροχών στον δρόμο προς τις κάλπες στήνει η κυβέρνηση καλλιεργώντας νέες αυταπάτες για την επόμενη μέρα παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές. 

Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι οι περικοπές στις συντάξεις θα εξελιχθούν σε εκλογικό Βατερλό επιδίδονται σ' ένα κρεσέντο παροχολογίας, αν και γνωρίζουν ότι η λήξη του Μνημονίου θα συνοδευτεί με ένα στενό κορσέ εποπτείας και δεσμεύσεων από τους δανειστές οι οποίοι μάλιστα απαιτούν να περιληφθεί στο νέο πλαίσιο επιτήρησης ρήτρα μη αναστρεψιμότητας των μνημονιακών μέτρων.

Ετσι, κλείνουν το μάτι στους συνταξιούχους λέγοντας ότι μπορεί να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων από την Πρωτοχρονιά του 2019 ενώ φθάνουν στο σημείο να μιλάνε ακόμη και για επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Τάζουν καλύτερες μέρες στους χαμηλόμισθους με αύξηση του κατώτατου μισθού, υπόσχονται μικρότερες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, μαγειρεύουν τις νέες αντικειμενικές γιατί φοβούνται τις επιβαρύνσεις του ΕΝΦΙΑ, επαναφέρουν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το θέμα της αλλαγής των τελών κυκλοφορίας και διαβεβαιώνουν ότι το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί το 2019. «Πάρε κόσμε» δηλαδή και όποιος τσιμπήσει!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το γαϊτανάκι της παροχολογίας δεν έχει τέλος:

Συντάξεις. Οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που υπόσχονται ότι δεν θα εφαρμοσθούν οι περικοπές έως και 18% πάνε κι έρχονται,

Μισθοί. Η αρμόδια υπουργός Εφη Αχτσιόγλου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μετά το τέλος του προγράμματος η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού ακολουθώντας το μοντέλο Πορτογαλίας.

Ασφαλιστικές εισφορές. Αντιμέτωποι με νέες επιβαρύνσεις και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών θα βρεθούν από την Πρωτοχρονιά του 2019 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι.
ΕΝΦΙΑ. Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα φέρουν τα πάνω - κάτω στους φόρους. Από το υπουργείο Οικονομικών υπόσχονται ωστόσο ότι δεν θα επιβαρυνθεί η «λαϊκή κατοικία».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ 10/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom