Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Το νέο προεκλογικό βίντεο του νάρκισσου Τσίπρα με τα κόκκινα χαλιά και τους ξένους ηγέτες


Συμπρωταγωνιστές ένα συνεργείο της ΕΡΤ, μια καθαρίστρια, ένας από τους αστυνομικούς της φρουράς του πρωθυπουργού και μερικοί από τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο νέο βίντεο που ετοίμασε το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.
Στο σποτάκι, διάρκειας δύο λεπτών και πέντε δευτερολέπτων, ο Αλέξης Τσίπρας κατεβαίνει τα σκαλιά, περιμένει ξένους ηγέτες στο γραφείο του, γράφει στον φορητό υπολογιστή του, μιλάει στο τηλέφωνο, σκέφτεται, χαμογελάει, χερονομεί συνομιλώντας με τον Άνχελ Γκουρία του ΟΟΣΑ, κυρίως όμως περπατά πάνω στο κόκκινο χαλί...

Περίπου στο ένα τρίτο του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωθυπουργικό γραφείο ο Αλέξης Τσίπρας κινείται πάνω σε κόκκινο χαλί. Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Οι εμπνευστές του βίντεο θέλουν να εμπεδωθεί η εικόνα σε όσους δουν το σποτάκι ότι η υποτιθέμενη κανονικότητα είναι συνυφασμένη με τη θητεία του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού.

Και θέλουν να περάσουν υποσυνείδητα το μήνυμα ότι η Ελλάδα ξαναγίνεται μια χώρα... κανονική με πρωθυπουργό Τσίπρα, άρα οι πολίτες -εάν επιθυμούν ηρεμία και ομαλότητα- θα πρέπει να επιλέξουν και πάλι Τσίπρα για... πρωθυπουργό.

Για να ενισχύσει το προφίλ του ηγέτη, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να συνομιλεί με ξένους ηγέτες: τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Μοσκοβισί και τον πρόεδρο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Άνχελ Γκουρία.

«Από τον φόβο περνάμε στην κανονικότητα, από την αμφισβήτηση στον σεβασμό» ακούγεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας που απευθύνεται στην κάμερα με στυλ Φρανκ Άντεργουντ στο House of Cards. Κι αν απομονώσεις τον θόρυβο που ακούγεται όσο ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι τώρα πια οι δανειστές της χώρας «μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται», ίσως -στο βάθος- ακούσεις τον Βαγγέλη Βενιζέλο να διαμαρτύρεται που ο ΣΥΡΙΖΑ οικειοποιήθηκε ακόμη μια λέξη που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμπνεύστηκε και εισήγαγε στο δημόσιο βίο: τη λέξη κανονικότητα, όπως είχε συμβεί παλαιότερα και με περίφημο «διακύβευμα».

Το copyright δεν είναι κάτι που απασχολεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξει όποιος παρακολουθήσει το βίντεο.

Στο αυτοαναφορικό σποτάκι ο κ. Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει την εικόνα ότι παλεύει για τους πολλούς. «Από τις θυσίες των πολλών περνάμε στις ανάγκες, στο δίκιο των πολλών και στα δικαιώματα για όλους» είναι η ατάκα που διαβάζει κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και λίγο μετά, μια καθαρίστρια -ίσως από την ομάδα των καθαριστριών που μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κατάφεραν να αποφύγουν την απόλυση από το Δημόσιο - σκουπίζει επίμονα το κόκκινο χαλί στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου. «Με σαφήνεια... καθαρότητα και εξορθολογισμό» αναφέρεται στο μήνυμα που συνοδεύει την καθαρίστρια που είναι ντυμένη στα μπλε για να καθαρίσει το κόκκινο χαλί του Μαξίμου (το πιάσατε το υποννοούμενο;).

Συμπρωταγωνιστές στο βίντεο με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να σηματοδοτήσει την υποτιθέμενη έξοδο στην κανονικότητα μια καθαρίστρια με την ηλεκτρική σκούπα της, ο αστυνομικός-σωματοφύλακας που βρίσκεται στο πλάνο πάντα δίπλα στον πρωθυπουργό, το επταμελές συνεργείο της ΕΡΤ που προετοιμάζει μια απ'ευθείας μετάδοση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Παπασταύρου και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ πρέσβης Ανδρέας Παπασταύρου.

«Η κοινωνία σηκώνει το κεφάλι και βαδίζει πια σταθερά, σε μια χώρα κανονική» κλείνει το αυτοαποθεωτικό βίντεο του πρωθυπουργικού γραφείου
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom