Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Στο λιμάνι των Καλών Λιμένων το σκάφος με τους 45 μετανάστες που... δεν ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα


Συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ της Δευτέρας το "θρίλερ" που ξεκίνησε το μεσημέρι, με το ξύλινο αλιευτικό σκάφος που εντοπίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων
Κρήτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των λιμενικών αρχών, με τη συμμετοχή ιδιωτών και της Frontex, και αφού οι επιβαίνοντες δεν συνεργάζονται με τις αρχές, αρνούμενοι την αποβίβασή τους σε ελληνικό έδαφος.

Το αλιευτικό σκάφος με 45 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας εξέπεμψε SOS. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, κάποιος από τους επιβαίνοντες κάλεσε μέσω κινητού τηλεφώνου τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ανέφερε ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Τελικά, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, παραπλέον ιδιωτικό σκάφος εντόπισε το αλιευτικό, μήκους 20 μέτρων, 14 χιλιόμετρα νότια από το Ακρωτήρι "Λίθινο", όμως η υπόθεση δεν έληξε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές για την μετακίνηση του σκάφους σε ασφαλές λιμάνι και την αποβίβασή τους σε ελληνικό έδαφος.

Μετά τον εντοπισμό τους, συνέχισαν για αρκετή ώρα να πλέουν με κατεύθυνση νότια, διακόπτοντας ανά διαστήματα την πορεία τους και ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Τελικώς, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, υπήρξε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές και το αλιευτικό σκάφος, συνοδεία ενός δεξαμενόπλοιου, δύο φορτηγών πλοίων και πλωτού σκάφους του λιμενικού, ξεκίνησε την προσέγγιση προς το λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Αναφορές από το ΛΣ επισημαίνουν ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Σημειώνεται, ότι στην επιχείρηση εντοπισμού του σκάφους συμμετείχαν σκάφη από την Αγία Γαλήνη και τους Καλούς Λιμένες, ενώ το συντονισμό της είχε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Εκτός από τα 3 πλωτά του ΛΣ, στις έρευνες συμμετείχε και αεροσκάφος της Frontex καθώς και παραπλέοντα σκάφη.
http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom