Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές σε σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα - 15 συλλήψεις


Κύκλωμα γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών που διακινούσαν πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία,η οποία προχώρησε σε συλλήψεις και
προσαγωγές.Άρπαζαν ακόμη και φάρμακα από νοσοκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα.

Περισσότερες από 15 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί, έχουν γίνει έως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, σχετικά την υπόθεση που αφορά παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους.

Η μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μεγάλο αυτό κύκλωμα διακινούσε πανάκριβα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα σε ασθενείς, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο ακριβής τρόπος δράσης του.

Αναμένεται αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Τα αντικαρκινικά σκευάσματα σε πολλές περιπτώσεις είναι πανάκριβα. Υπάρχει μάλιστα και έλλειψη σε πολλές περιπτώσεις και έτσι το κύκλωμα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τον πόνο και την ανάγκη των ασθενών.

Με παράνομες συνταγογραφήσεις ή ακόμη και με υπεξαίρεση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα το κύκλωμα εξασφάλιζε μεγάλο αριθμό σκευασμάτων τα οποία στη συνέχεια διακινούσε εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Να τιμωρηθούν
«Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων » δήλωσε ο Κ.Θεοδοσιάδης πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom