Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Αφιερωμένος στον Αγρινιώτη Αρχιφύλακα Γεράσιμο Κορδάτο ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου «Police Run» (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με προσθετικό μέλος

Με ιδιαίτερη μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε,την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού « Police Run ».

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον Αρχιφύλακα Γεράσιμο Κορδάτο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τον πρώτο Έλληνα που τερμάτισε σε Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με προσθετικό μέλος

Ο 41χρονος αστυνομικός από το Αγρίνιο έχασε το δεξί πόδι του από το γόνατο και κάτω σε τροχαίο το 2000. Τότε ήταν μόλις 23 ετών και το σοκ ήταν μεγάλο, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Εβαλε πείσμα να συνεχίσει τη ζωή του και τοποθέτησε τεχνητό μέλος, το οποίο του επέτρεπε να ζει μια φυσιολογική ζωή, όχι όμως να ασχολείται με το τρέξιμο που αγαπούσε.

Ετσι, αποφάσισε να το αλλάξει και με το νέο τεχνητό μέλος άρχισε δειλά δειλά να τρέχει στα πέντε χιλιόμετρα. Τα κατάφερε και συνέχισε ακάθεκτος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, αλλά τη μεγαλύτερη δύναμη την αντλεί από τον αγαπημένο του γιο.Πέρσι μάλιστα πήρε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τερμάτισε.

Ο αγώνας δρόμου «Police Run» είναι μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να προάγει το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες στο προσωπικό του Σώματος και να ενισχύσει τη συμμέτοχη των αστυνομικών στον αθλητισμό.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί και παιδιά συμμετείχαν στον αγώνα, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Αρχιφύλακα Γεράσιμο Κορδάτο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τον πρώτο Έλληνα που τερμάτισε σε Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με προσθετικό μέλος.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Στον αγώνα δρόμου έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι επίτιμοι Υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιστράτηγοι ε.α Ιωάννης Ραχωβίτσας και Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος, καθώς και άλλοι εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.

Η οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα είχε ανατεθεί στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Α.), σε συνεργασία με τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.).

Στο πλαίσιο αυτό στον αγώνα παρέστησαν ο Διοικητής της Υ.Φ.Α.Α., Αστυνόμος Α’ Ηρακλής Δεσκουλίδης (Ολυμπιονίκης), η Υποδιοικητής, Αστυνόμος Α’ Μόρφω Δροσίδου (Ολυμπιονίκης), ο Τμηματάρχης Ομαδικών Αθλημάτων, Αστυνόμος Α’ Αναστάσιος Σχίζας (Ολυμπιονίκης), ο προπονητής στίβου, Αρχιφύλακας Χρήστος Βαξεβάνης, ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου, Αρχιφύλακας Χριστόφορος Μερούσης, ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Αρχιφύλακας Μάριος Ευαγγέλου, η πρωταθλήτρια στις ταχύτητες Αστυφύλακας Ανδριάνα Φέρρα, άλλοι πρωταθλητές, καθώς και η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τζουμελέκα, εκ μέρους του Α.Σ.Α.Ε.Δ.

Μετά το πέρας των αγώνων απονεμήθηκαν μετάλλια και τιμητικά διπλώματα, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας βράβευσε τον Μαραθωνοδρόμο Αρχιφύλακα Γεράσιμο Κορδάτο, για τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου.

Επιπλέον, δόθηκαν ως έπαθλο εξήντα (60) ελεύθερες συμμετοχές για τα αγωνίσματα του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, με την ομάδα « Hellenic Police Running Team ».

Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας εξασφάλισε συνολικά 250 συμμετοχές στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας , για την ομάδα « Hellenic Police Running Team ».

Δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα « Hellenic Police Running Team » έχει όλο το εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικό προσωπικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής και λοιπές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 210-6996100, είτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dds@astynomia.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: