Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ποιοι ενεργοποίησαν το Viber της Ειρήνης Λαγούδη; - «Όποιος έχει το κινητό της έχει σχέση με τον δολοφόνο»,λέει ο ξάδερφός της (βίντεο)

Ειδικός εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων εξηγεί όλα τα ενδεχόμενα

Συναγερμός σήμανε μετά από την είδηση ότι κάποιος ενεργοποίησε τον λογαριασμό που είχε στο Viber η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη και μάλιστα άλλαξε και τη φωτογραφία προφίλ της, την ώρα μάλιστα που το κινητό της παραμένει άφαντο, γεννώντας πολλά ερωτήματα.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων, Ιωάννης Πάσχος, για να φανεί ότι η Ειρήνη συνδέθηκε στο Viber τότε θα πρέπει κάποιος να μπήκε στην εφαρμογή.

«Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό εφόσον το κινητό τηλέφωνο δεν έχει βρεθεί; Πιθανόν το κινητό βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιος μπήκε από άλλη συσκευή, εφόσον αυτή είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό Viber της Ειρήνης», είπε ο κ. Πάσχος.

Σε ερώτηση αν η 44χρονη είχε ενεργοποιήσει το Viber μόνο στο κινητό της και όχι σε κάποια άλλη συσκευή, πώς θα μπορούσε κάποιος να μπει στο λογαριασμό της και να αλλάξει τη φωτογραφία προφίλ της ο κ. Πάσχος απάντησε:

«Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το κινητό της. Το Viber έχει μια σύνδεση με την κάρτα sim και αυτό είναι και το id μας στο δίκτυο της συγκεκριμένης εφαρμογής. Αν λοιπόν κάποιος έχει την κάρτα sim και την τοποθετήσει σε κάποιο κινητό, τότε εφόσον εγκαταστήσει το πρόγραμμα θα μπορεί να μπει στο λογαριασμό της 44χρονης».

Στην περίπτωση δε που έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή και σε κάποια άλλη συσκευή, τότε σύμφωνα με τον κ. Πάσχο ακόμα κι αν έχει χαθεί το κινητό, μπορεί να μπει στο Viber από τη νέα αυτή συσκευή.

Διευκρίνισε ακόμα ότι δεν είναι σύνηθες, αλλά ούτε και περίεργο που ενεργοποιήθηκε το Viber αρκετές μέρες μετά από την εξαφάνιση του κινητού της Ειρήνης, γιατί όπως είπε η συσκευή δεν έχει βρεθεί, πράγμα που σημαίνει πως προφανώς κάποιος την έχει στα χέρια του.

Όπως αποκάλυψε τέλος στην εκπομπή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος, η νέα φωτογραφία που είναι πλέον προφίλ στο λογαριασμό της 44χρονης στο Viber είναι μια φωτογραφία με πρόσωπο από το πολύ άμεσο συγγενικό της περιβάλλον, γεγονός που γεννά ένα ακόμα πρόσθετο ερώτημα, το ποιος είναι αυτός που έχει πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες της Ειρήνης και πώς έχει συμβεί αυτό.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Αποκλειστικά στο Star ο ξάδερφος της Ειρήνης Λαγούδη: «Όποιος έχει το κινητό της έχει σχέση με τον δολοφόνο»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη. Μετά την αποκάλυψη ότι ενεργοποιήθηκε το Viber στο κινητό της τηλέφωνο, η οικογένειά της υποστηρίζει ότι όποιος έχει το κινητό, έχει σχέση με τον δολοφόνο.

Η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη ανησυχεί. Όποιος έχει το κινητό της και ενεργοποίησε το Viber έχει πλέον πρόσβαση σε αρχεία φωτογραφίες, τηλέφωνα, μηνύματα της άτυχης γυναίκας. Στο προφίλ της 44χρονης ανέβηκε μάλιστα το βράδυ της Κυριακής μια φωτογραφία που σήμανε συναγερμό στους δικούς της ανθρώπους. Μια φωτογραφία που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον αδερφό της.

«Οι εξελίξεις είναι σοβαρές. Κάποιος έχει το κινητό, βασικά πρέπει να έχεις πρόσβαση στην κάρτα SIM για να μπορέσεις να το ανοίξεις. Υπάρχει μια ευαισθησία στη συγκεκριμένη φωτογραφία, πρέπει να έχει πρόσβαση στα αρχεία, στα δεδομένα για να βάλεις αυτή τη φωτογραφία, θα πρέπει να έχει μπει και στο αρχείο του κινητού αυτός που την έβαλε», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ξάδερφος της 44χρονης.

«Αν δεν υπάρχουν φαντάσματα, φυσικά κάποιο δόλιο χέρι εισήλθε στο λογαριασμό της και προφανώς θέλησε να ελέγξει μηνύματα; Να διαγράψει; Να αλλοιώσει; Πάντως κάτι να κάνει», λέει ο Κώστας Ζώης, δικηγόρος της οικογένειας.

Η οικογένεια της άτυχης μητέρας μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις με την ενεργοποίηση του Viber δηλώνει ότι θα ησυχάσει μόνο αν δει τους υπεύθυνους για το θάνατο της Ειρήνης να δικάζονται:

«Δεν κάνουμε πίσω. Θα κυνηγήσουμε τους υπεύθυνους όποιοι και αν είναι. Ο αδερφός της δεν πρόκειται να ρίξει νερό στο κρασί του. Ό,τι πόρισμα και να βγάλουν θέλουμε να δούμε τους δολοφόνους της Ειρήνης σε δίκη».

Οι δικηγόροι της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη υποστηρίζουν ότι αν στις τοξικολογικές εξετάσεις αποδειχθεί ότι δεν εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα σημαίνει ότι η φωτιά μπήκε στο αυτοκίνητο ενώ ήταν ήδη νεκρή. Η φωτιά, ισχυρίζονται μπήκε για να εξαφανίσουν οι δολοφόνοι τα ίχνη τους.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom