Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Νέα διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ξαναβγαίνει αύριο στις 9 από τη φυλακή με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών

Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών χορηγήθηκε και δεύτερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα,τον εκτελεστή της 17 Ν που εκτίει ποινή 11 φορές ισόβιας κάθειρξης.

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δημ. Κουφοτνίνας δικαιούνταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν απορριφθεί 6 φορές. Σύμφωνα με τον κώδικα για τη χορήγηση στης άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα ή πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές. Δίδεται δε , όπως αναφέρεται, για την σταδιακή επανένταξη του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του .

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, δηλαδή την Κυριακή στις 9. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι του στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο και να εμφανίζεται 2 φορές την ημέρα στο ΑΤ της περιοχής.

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυϊσοβίτη της 17Ν καθώς είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom