Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Εκρηξη βόμβας κατέστρεψε κατάστημα επίπλων στην Κηφισίας (φωτο & βίντεο ντοκουμέντο)


- Ένας άνδρας αφήνει το “πακέτο” με τη βόμβα στο κατάστημα επίπλων στην Κηφισίας - Ο άνδρας φεύγει τρέχοντας ανεβαίνει στη μηχανή και απομακρύνεται μαζί με τον συνεργό του
- Συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή της έκρηξης που σάρωσε την περιοχή - Τι λέει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου για την έκρηξη

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εξασφάλισε το newsit.gr συγκλονίζει. Η εγκληματική ενέργεια με την τοποθέτηση βόμβας “on camera”. Η έκρηξη που ακολούθησε κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα επίπλων προκαλώντας σημαντικές ζημιές και στα διπλανά καταστήματα.
Το βίντεο του newsit.gr αποτελεί την επιβεβαίωση των πληροφοριών που έκαναν λόγο για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Ο τρόπος δράσης των βομβιστών δείχνει ότι τοποθετούν εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από μασούρια δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φιτίλι.
Ο δράστης φαίνεται να σηκώνεται όρθιος και να τρέχει προς τη μηχανή. Απομακρύνεται μαζί με τον συνεργό του που τον περίμενε μερικά μέτρα πιο πέρα, επί της λεωφόρου Κηφισίας και λίγο αργότερα ακολουθεί έκρηξη.
Το βίντεο που έχει καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης μαρτυρά και την ισχύ της βόμβας η οποία ισοπέδωσε το κατάστημα επίπλων.
Αν και στο σημείο υπάρχει κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι υλικές ζημιές στο κατάστημα επίπλων είναι ωστόσο πολύ μεγάλες.
Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Κηφισίας, στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας.
Το σημείο παραμένει αποκλεισμένη μια λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα.
Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι και το γεγονός ότι εκτός από τις σημαντικές ζημιές στα διπλανά καταστήματα, κομμάτια από την πρόσοψη του καταστήματος επίπλων εκτοξεύτηκαν ως την απέναντι πλευρά του δρόμου.
Στο σημείο βρίσκονται έως αυτή την ώρα άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.   Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου λέει ότι το κατάστημα έχει ενοικιαστεί στην επιχείρηση με τα έπιπλα τους τελευταίους έξι με οκτώ μήνες.
Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή – Θεοδόσης Πάνου
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom