Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Δολοφονία Θοδωρή Γαλαζούλα: Ισόβια στο δράστη! - Η ανατριχιαστική περιγραφή της εισαγγελέως


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ιωσήφ Ριτζάκη για τη δολοφονία του φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη.

Μετά την έκδοση της απόφασης, τον κατηγορούμενο συνόδεψε στην κλούβα ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς από το πρωί η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους του θύματος. Οι συγκεντρωμένοι έβρισαν τον κατηγορούμενο κατά τη μεταφορά του στην κλούβα φωνάζοντας «νόμιζες ότι θα γλυτώσεις, είπες ψέματα κλπ». 
«Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της. Ο Ιωσήφ Ριτζάκης έστειλε το παιδί μου στο χώμα. Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας του, πέθανα κι εγώ» ανέφερε μετά την έκδοση της απόφασης.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοχρησία και οπλοφορία κρίθηκε ο Ιωσηφ Ριτζάκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή.

Η ποινή ανακοινώθηκε σε ήρεμο κλίμα, παρά την έντονη σχέση μεταξύ των οικογενειών θύτη και θύματος λόγω της μεταξύ τους βεντέτας.

Η εμπλοκή με τον χώρο των ναρκωτικών τους έφερε κοντά

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο.
Περιγράφοντας τη σχέση θύτη και θύματος ανέφερε: «Προέκυψε το θύμα είχε εμπλοκή με τον χώρο τον ναρκωτικών. Το γεγονός αυτό του είχε δημιουργήσει κάποια προβλήματα για την εμπορία της ινδικής κάνναβης, όμως οι οποίες προστριβές αυτές δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να απειληθεί η ζωή του. Ο κατηγορούμενος ήταν και αυτός χρήστης και όπως προέκυψε από κάποιους μάρτυρες έκανε και αυτός εμπόριο, γεγονός που τον έφερε και κοντά με το θύμα».

Εισαγγελέας: Έτσι τον σκότωσε

Λίγο αργότερα ο εισαγγελικός λειτουργός εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ που έχασε τη ζωή του ο Θοδωρής Γαλαζούλας. «Εκείνη τη μέρα ο θανών βρέθηκε στην πλατεία στα Γλυκά Νερά με τον κατηγορούμενο.

Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητο του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό μα μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Η κουβέντα τους μάλλον όμως ξέφυγε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για το λόγο αυτό τον σκότωσε. Έκρυψε επίσης το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπο του και για το λόγο αυτό πήρε το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο. Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που εμπορευόταν και οι δυο».
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom