Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Με τα μαθηματικά της ΕΛ.ΑΣ. στο συλλαλητήριο του Συντάγματος βρέθηκαν... 140.000 πολίτες! (φωτο & βίντεο)

Για 1,5 εκατομμύριο μιλάνε οι διοργανωτές

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ σε «έκταση 50.000 τ.μ. περίπου» βρέθηκαν «περίπου 140.000 πολίτες».Σύμφωνα επίσης με την αστυνομία έφτασαν 283 λεωφορεία από τη βόρεια και τη νότια Ελλάδα.

Επίσημη ανακοίνωση για το μέγεθος της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος εξέδωσε το μεσημέρι η ΕΛΑΣ αμέσως μόλις τελείωσαν οι ομιλίες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Κατά την ανακοίνωση στην Αθήνα έφτασαν 283 λεωφορεία, τα 189 στις Αφίδνες και τα 94 στην Ελευσίνα. Αυτό πρακτικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΑΣ, από την επαρχία ήρθαν 14.450 άνθρωποι και άρα από την Αθήνα βρέθηκαν στο συλλαλητήριο 125.000 πολίτες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν από μικροφώνου ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν 1,5 εκατομμύριο πολίτες


Γεμάτη κόσμο η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου - «Κοσμοπλημμύρα» στη Σταδίου, τη Φιλελλήνων, τη Μητροπόλεως και την Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος που έδωσαν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους οι διαδηλωτές ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες. 

Ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο ήταν όλες οι κεντρικές λεωφόροι γύρω από τη Βουλή, όπως η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας που ήταν αδιάβατη από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου.

«Κοσμοπλημμύρα» στην οδό Σταδίου, τη Φιλελλήνων, στη Μητροπόλεως και την λεωφόρο Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από τις 12 το μεσημέρι η πλατείας Συντάγματος είχε γεμίσει από πολίτες από όλη τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής ανακοίνωσε ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ήταν 140.000, εκτίμησε που προκάλεσε θυμηδία. Κι αυτό διότι οι εικόνες και μόνο από την συγκέντρωση αποτυπώνουν ότι η εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων πολιτών δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται στις 140.000 διαδηλωτές.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρο το Συλλαλητήριο της Αθήνας





Πρώτοι έφτασαν στον Πειραιά οι Κρητικοί τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και το Πότε θα κάνει ξαστεριά.




Την ίδια ώρα ξεκινούσαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα πούλμαν με προορισμό την Αθήνα με τους επιβάτες τους να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» αλλά και να στέλνουν μηνύματα στον Νίμιτς ζητώντας να τον πάνε στο μουσείο της Αμφίπολης.






Γεμάτα φεύγουν τα λεωφορεία και από την Πάτρα παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε το πρωί στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom