Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ιστιοφόρο με μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα νότια της Γαύδου

Συνοδεία δύο πλωτών του λιμενικού οδηγείται στην Παλαιοχώρα Χανίων

Ιστιοφόρο σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες (άγνωστος ο αριθμός τους) εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.Το σκάφος με τη συνοδεία δύο πλωτών του λιμενικού οδηγείται στην Παλαιοχώρα Χανίων.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, κάποιος από τους επιβαίνοντες επικοινώνησε μέσω κινητού τηλεφώνου στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112, αναφέροντας ότι μαζί με άλλα άτομα επιβαίνουν σε σκάφος και χρειάζονται βοήθεια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό και τη διάσωση των προσφύγων - μεταναστών που επιβαίνουν στο σκάφος το οποίο έπλεε νότια της Γαύδου.

Στις έρευνες που ξεκίνησαν άμεσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του ΛΣ, συνέδραμαν δύο σκάφη του λιμενικού σώματος καθώς και πέντε παραπλέοντα σκάφη.

Η επιχείρηση είχε επικεντρωθεί πολύ νότια της Γαύδου, στα όρια αρμοδιότητας των ελληνικών αρχών και αργά τη νύχτα εντοπίστηκε το ιστιοφόρο που ήδη κατευθύνεται στην Παλαιοχώρα Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom