Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τραγωδία στην Χαλκιδική με δύτες που προσπαθούσαν να σπάσουν παγκόσμιο ρεκόρ


Τραγωδία εκτυλίχθηκε χτες το μεσημέρι έξω από τον Μαρμαρά της Χαλκιδικής με ένα ζευγάρι αυτοδυτών στην προσπάθεια τους να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ ομαδικής κατάδυσης.

Αποτέλεσμα ήταν η 45χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της,ενώ
ο 47χρονος σύντροφός της εμφάνισε συμπτώματα της "νόσου των δυτών" και μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο θάλαμο αποσυμπίεσης-μονάδα υπερβαρικού οξυγόνου του Νοσοκομείου "Άγιος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του halkidikifocus.gr το ζευγάρι, που διατηρεί καταδυτική σχολή, αποφάσισε να καταδυθεί με φιάλες οξυγόνου σε μεγάλο βάθος, ανοιχτά του Ν. Μαρμαρά, προς το νησάκι "Κέλυφος", ώστε να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ωστόσο, γύρω στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής 24/9 και ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η κατάδυση, η γυναίκα παρουσίασε πρόβλημα και ανασύρθηκε νεκρή. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Μιλώντας στο halkidikifocus.gr, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ανέφερε ότι ο σύζυγός της άτυχης γυναίκας εμφάνισε συμπτώματα της νόσου των δυτών και για περίπου 3 ώρες τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τον κράτησαν σε βάθος 10 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για αποσυμπίεση.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, όπου διεκομίσθη στον θάλαμο αποσυμπίεσης του Νοσοκομείου "Άγιος Παύλος".

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα(24/9), από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ» Κόλπου Χαλκιδικής, 45χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Επίσης, 47χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε, έχοντας τις αισθήσεις του, με συμπτώματα δυσφορίας, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ» Κόλπου Χαλκιδικής.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στη μαρίνα Πόρτο Καρρά, όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από ιατρό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης όπου παραμένει για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom