Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Tέλος o μοχθηρός Σόιμπλε από το ΥΠΟΙΚ! - Αναλαμβάνει Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής

Ανάχωμα των δημοκρατικών δυνάμεων στην είσοδο των ακροδεξιών στην Βουλή!!!!

- Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στο πολιτικό μέλλον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Σύμφωνα με την Bild ο γερμανός πολιτικός έχει δεχθεί την πρόταση να είναι ο Πρόεδρος
της Γερμανικής Βουλής - Του το έχει προτείνει ήδη η Ανγκελα Μέρκελ, γράφει η εφημερίδα

Τέλος το υπουργείο Οικονομικών για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φεύγει από την θέση αυτή και θα αναλάβει την προεδρία της Γερμανικής Βουλής.

Ο 75χρονος γερμανός πολιτικός, δέχθηκε την πρόταση της Ανγκελα Μέρκελ να αναλάβει αυτή την θέση προκειμένου να γίνει το ανάχωμα των δημοκρατικών δυνάμεων στην είσοδο των ακροδεξιών στην Βουλή!!!!

Η εμπειρία του θεωρείται πολύτιμη προκειμένου να γίνει το ανάχωμα των δημοκρατικών δυνάμεων στην είσοδο των ακροδεξιών του AfD στην Βουλή.
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν ασφαλώς ένας καλός πρόεδρος της Βουλής (Bundestag)» ανέφερε ο αντιπροέδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP), Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι.
«Βέβαια ποιον θα προτείνει το αποφασίζει αποκλειστικά η ίδια η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU)» πρόσθεσε ο φιλελεύθερος πολιτικός.
Ο Κουμπίτσκι θα είναι υποψήφιος του FDP για διάφορα υπουργεία στις  διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Πράσινους.
Ένα από αυτά είναι και το υπουργείο Οικονομικών, όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει προεκλογικά οι Φιλελεύθεροι.
Ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου, χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Λάμερτ, παρά την πανθομολογούμενη επιτυχημένη θητεία του, δεν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα.
Σημειώνεται ότι η θέση του προέδρου της Bundestag θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, διότι οι συνεδριάσεις της προβλέπονται θυελλώδεις λόγω της παρουσίας του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD).

Κακή εξέλιξη για την Ελλάδα – Σόιμπλε θα λέμε και θα κλαίμε

Αν τελικά στο υπουργείο Οικονομικών δεν παραμείνει ο Σόιμπλε αλλά το αναλάβει κάποιος από το κόμμα των Φιλελευθέρων αυτό δεν θα είναι καλή εξέλιξη για την Ελλάδα.
Οι Φιλελεύθεροι έχουν ακόμα πιο σκληρή στάση απέναντι στο ελληνικό ζήτημα απ’ ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom